Ecco Cage Pro schoen

De Ecco Cage Pro is uitgerust met een revolutionaire Spydr-Grip zool, die de green minder beschadigt, terwijl je wel volop grip houdt.

Ecco is een pionier op het gebied van golfschoenen en dat bewijst de Deense fabrikant maar weer eens met de Cage Pro. De schoen is uitgerust met een revolutionaire Spydr-Grip zool, die de green minder beschadigt, terwijl je wel volop grip houdt.

De nieuwe zool ziet eruit als een als een spectaculair kunstproject van Spider-Man, maar Ecco doet nooit aan goedkoop effectbejag en zet prestaties altijd vóór uiterlijk vertoon. Volgens ontwerper Ejnar Truelsen is de zool dan ook vooral zeer effectief: 'Hij geeft optimale grip op de natuurlijke draaipunten van de voet en daarnaast is hij zeer vriendelijk voor de greens en blijft er nauwelijks vuil in zitten.'

Net als de voorgaande Cage modellen heeft de Pro een anatomisch design dat is geïnspireerd op de natuurlijke loopbeweging, terwijl je zijwaarts wel veel steun krijgt. Dit is voor een groot deel te danken aan de 'stabiliteitskooi' (Cage) die de hiel op zijn plaats houdt. Hierdoor kan de voorvoet juist wat ruimer zijn, wat de tenen bewegingsvrijheid geeft.

De Cage Pro wordt – net als alle andere schoenen uit de 2017 collectie – geproduceerd in eigen fabrieken van Ecco. De zool wordt zonder stiksels of lijm aan het bovenwerk 'gesmolten (Direct Injection), waardoor een schoen uit één stuk ontstaat, die flexibel, licht en duurzaam is.

Prijs: € 180,- / € 190,- (BOA)

www.ecco.com