Koninklijke Haagsche G&CC opnieuw beste golfclub van Nederland

Golfers hebben de Koninklijke Haagsche met een gemiddelde beoordeling van een 8,8 opnieuw uitgeroepen tot de beste golfclub van Nederland

Golfers hebben de Koninklijke Haagsche Golf & Country Club met een gemiddelde beoordeling van een 8,8 opnieuw uitgeroepen tot de beste golfclub van Nederland. Ook de golfbaan van de club uit Wassenaar werd met een 9,1 tot beste van het land verkozen. De Golfers’ Choice-ranglijsten zijn samengesteld op basis van meer dan 350.000 beoordelingen op Leadingcourses.com van golfers uit binnen- en buitenland.

De Koninklijke Haagsche Golf & Country Club mag zich voor het derde jaar op rij de Beste Golfclub van Nederland noemen. Met een cijfer van 8,81 hield de club uit 1893 zowel The Dutch (8,70) als Utrechtse Golfclub 'De Pan' (8,68) achter zich. Net als de afgelopen twee jaar ontvangt de golfclub in Wassenaar ook de Golfers' Choice Award voor de beste golfbaan. Met een cijfer van een 9,12 voor de golfbaan, scoort de Haagsche ruim hoger dan de banen van de Noordwijkse (8,96) en Utrechtse Golfclub 'De Pan' (8,93).

De Koninklijke Haagsche wordt gezien als een van de beste golfbanen in Europa. Onder andere het uitzicht over de baan nadat de klim over het duin naar het startershuis gemaakt is, maakt spelen op de Haagsche tot een unieke ervaring. Beoordelaars zijn dan ook vol lof over de duinbaan: "Wat een feest is het altijd weer om op deze prachtige golfbaan te mogen spelen" en "Veel uitdagender dan dit krijg je het niet".

Voorzitter Coks Bosman: 'Wij zijn erg trots op deze uitverkiezing tot beste club en beste baan van Nederland. Vooral omdat het een waardering is door diegenen waar het eigenlijk om gaat: de spelers zelf. Een eerste plaats op basis van de ‘gebruikers' geeft aan, dat dankzij de inspanning van velen in de vereniging - met op de eerste plaats onze greenkeepers, de terreincommissie en niet te vergeten onze ‘huisarchitect' Frank Pont - het gelukt is om de baan die in 1938 geopend werd op basis van het ontwerp van Colt & Alison ook na bijna 80 jaar nog steeds uitdagend en in goede conditie te houden.'

Eerder dit jaar mocht de Koninklijke Haagsche al een onderscheiding van de Golf Enviromental Organisation en de European Golf Association ontvangen. De Haagsche is benoemd tot Champion of the Green, een nieuwe Europese onderscheiding voor golfclubs die aantoonbaar een duurzaam en milieu- en natuurbewust beleid voeren.'Misschien is het feit dat het blijkbaar mogelijk geweest is om in beide dossiers gelijktijdig goed te presteren wel het beste nieuws', aldus voorzitter Bosman.

In de ranglijst van Beste Golfclub worden tal van facetten meegewogen, zoals de golfbaan zelf, de algemene indruk van de club, het onderhoud, voorzieningen zoals de oefenfaciliteiten, het clubhuis en de prijs-kwaliteitverhouding. De ranglijst van Beste Golfbaan is alleen gebaseerd op het cijfer voor de golfbaan zelf.

De titel voor beste negen holes golfclub van Nederland was weggelegd voor Golfclub De Haar, alweer de vierde opeenvolgende keer dat een andere negen holes baan deze prijs wint, de beste par-3 baan ligt op Prise d'eau Golf en voor de beste prijs-kwaliteit verhouding en de beste gastvrijheid moet je op het Woold in Asten zijn.

Golfers’ Choice ranglijsten gebaseerd op mening van de golfer

In de golfwereld circuleren jaarlijks diverse ranglijsten met de beste golfbanen. De Golfers’ Choice ranglijsten van Leadingcourses onderscheiden zich doordat ze gebaseerd zijn op meningen van golfers, die op elk moment online te raadplegen zijn. Hierdoor zijn deze ranglijsten het meest actueel, transparant en onafhankelijk. De ranglijsten geven de mening weer van golfers. Het kan dan ook voorkomen dat bepaalde gerenommeerde golfbanen niet in deze ranglijsten voorkomen, simpelweg omdat je daar als 'gewone golfer' niet kunt of mag spelen. Het is dus echt de keus van de golfer en vandaar de naam de "Golfers' Choice rankings".

Hoge betrouwbaarheid

Aan het eind van 2016 telde Leadingcourses.com meer dan 350.000 beoordelingen. In het Nederlands, maar ook in acht andere talen. Alle getoonde beoordelingen zijn beoordeeld en goedgekeurd door het team van Leadingcourses.com. Een golfer die meerdere golfclubs heeft beoordeeld krijgt een hogere status en zijn of haar beoordeling telt daardoor zwaarder mee. Om betrouwbaarheid te waarborgen, zijn verschillende systemen gebouwd die misbruik kunnen signaleren. Een golfbaan wordt pas in de ranglijsten opgenomen als er voldoende beoordelingen zijn gegeven.

Winnen!

Een rondje spelen op de beste golfbaan van Nederland? Het kan! En nog gratis ook. Iedereen die tussen 22 maart en 3 april een beoordeling schrijft over een golfbaan op leadingcourses.com maakt kans op deze mooie prijs. De winnaars worden op 3 april bekend gemaakt.