Zonnige start competitie

De afgelopen jaren was het nog wel eens afzien op de eerste competitiedag, maar de editie van 2017 ging van start in prachtige omstandigheden.

De afgelopen jaren was het nog wel eens afzien op de eerste competitiedag van de hoofdklasse, maar de editie van 2017 ging van start in prachtige omstandigheden. Maar het was natuurlijk niet alleen genieten, het ging ook om de punten.

In Poule 1 bij de Dames was De Pan zoals verwacht veel te sterk voor Princenbosch. De landskampioen van 2016 liet meteen zien wat de plannen voor dit jaar zijn en haalde uit met 18-0. De Wouwse Plantage schoof Prise d'Eau met 14-4 overtuigend opzij, terwijl de Koninklijke Haagsche met 12-6 won van Amelisweerd. Almeerderhout was gastvrouw.

In Poule D2 was het een stuk spannender – alledrie de wedstrijden werden met het minimale verschil beslist. De Eindhovensche wist met 10-8 net de Noordwijkse de baas te blijven, terwijl de Rosendaelsche met dezelfde minimale cijfers de Hilversumsche naar huis stuurde. De laatste twee punten waren voor de Kennemer die won van de Noord Nederlandse... ook met 10-8. De Lochemse komt volgende week voor het eerst in actie.

Bij de Heren deed Houtrak in Poule 1 zeer goede zaken door met 12-6 te winnen van de kampioen van vorig seizoen, de Eindhovensche. Ook Broekpolder en de Hoge Kleij kwamen goed uit de startblokken en waren met 13-5 te sterk voor respectievelijk de Kennemer en de Sallandsche. Princenbosch mocht zich nog een week langer voorbereiden op het eerste optreden van 2017.

Ook in Poule H2 was het op de openingsdag redelijk overtuigend. De Pan was met 14-4 te sterk voor Almeerderhout, terwijl de Goyer relatief weinig moeite had met Rozenstein: 13-5. Noordwijk had iets lastiger tegen de Noord-Nederlandse maar trok met 11-7 uiteindellijk toch aan het langste eind. De Koninklijke Haagsche was gastheer.

Uitslagen