Hoofdklasse week 2

Week twee van de competitie in de hoofdklasse.

Poule D1 kwam in actie bij favoriet de Pan, wat de rest van de teams de kans gaf om even op adem te komen of aan het saldo te werken. De Koninklijke Haagsche deed wat mocht worden verwacht en won voor de tweede week op rij met met 16-2 – dit keer van Almeerderhout. Het leverde de Koninklijke met vier punten de koppositie in de poule op. Amelisweerd en Princenbosch herstelde zich van het stevige verlies van vorige week en tekenden voor twee punten door respectievelijk Wouwse Plantage (14-4) en Prise d'Eau (15-3) opzij te schuiven.

In Poule D2 zijn de dames van de Eindhovensche en de Rosendaelsche nog zonder puntverlies – deze week ging dat ten koste van respectievelijk de Kennemer (16-2) en de Noord-Nederlandse (12-6). De Hilversumsche won nipt van de Lochemse (10-8), die deze week voor het eerst in actie kwam, maar ook de Noord-Nederlandse en Noordwijk (deze week gastvrouw) wachten nog op hun eerste winstpartij.

De Eindhovensche kon zijn misstap van vorige week niet goedmaken omdat ze gastheer was in Poule H1, waardoor de titelkandidaat na twee weken nog steeds onderaan de poule bungelt. Bovenin vinden we – met vier punten uit twee wedstrijden – de mannen van de Hoge Kleij, die met 12-6 wonnen van Broekpolder, en Houtrak, dat met 11-7 te sterk was voor de Sallandsche. Princenbosch gunde de Kennemer maar één punt en stuurde de mannen uit Zandvoort met 17-1 naar huis.

In Poule H2 boekte de Pan zijn tweede overwinning en bond Rozenstein met 15-3 aan de zegekar. Het leverde de mannen uit Bosch en Duin meteen eerste plaats in de poule op, want de Goyer verloor met 11-7 van de Koninklijke Haagsche en de Noordwijkse ging met dezelfde cijfers onverwacht onderuit bij Almeerderhout. Rozenstein en gastheren van de Noord-Nederlandse zijn na twee weken nog zonder punten. 

Uitslagen