Bushnell Tour V4 Shift

De Tour V4 Shift laser heeft een functie die rekening houdt met hoogteverschillen, maar deze kun je met een schuifknop simpel uitzetten.

De nieuwe Tour V4 Shift laser heeft een functie die rekening houdt met hoogteverschillen (Slope Edition), maar deze kun je met een schuifknop simpel uitzetten, waarna de rangefinder ook legaal is bij wedstrijden en qualifyingkaarten.

Om te oefenen, als je vaak in het buitenland zit, of als je homecourse veel hoogteverschillen heeft, kan een rangefinder die hoogteverschillen meet handig zijn om precies te weten hoe ver het effectief speelt naar een uphilll of downhill vlag. Maar zo'n Slope Edition mag je alleen in officiële ronden gebruiken als je deze functie kunt uitzetten.

Dat kan met de Tour V4 Shift, een upgrade van de Tour V4 Slope Edition uit 2016. Schuif het logo aan de zijkant naar beneden en de Shift verandert direct in een normale Tour V4 zonder hoogtemeter. Bushnell heeft er heel slim voor gezorgd dat het Slope Edition-logo in dit geval wordt bedekt, zodat je duidelijk kunt zien dat de laser in zijn 'legale stand' staat.

De Tour V4 Shift is dertig procent kleiner en lichter dan zijn voorganger (de Tour V3) en berekent afstanden twee keer zo snel. Hij vergroot vijf keer, schiet razendsnel afstanden van 5 tot ruim 900 meter (375 tot de vlag) en is tot op een meter nauwkeurig.

Hij is tevens uitgerust met Jolt, een trilfunctie die je laat weten dat je de vlag te pakken hebt en niet bijvoorbeeld de bomen erachter. De ‘schiet-knop’ en de focusring zijn met één vinger te bedienen.

De laser is slechts 10×7,9×4,4 cm groot, weegt nog geen 190 gram en is voorzien van een ergonomische, waterafstotende behuizing.

Prijs: € 420,- (Tour V4 Shift) / € 360,- (Tour V4)

www.bushnellgolf.com

Golfers Magazine zegt: ‘De Tour V4 Shift is zo klein en licht dat je ’m zelfs in je broekzak kunt stoppen, terwijl hij door de inkeping voor je duim en het profiel op de behuizing stabiel in de hand ligt.'

'Hij focust razendsnel en door de twee trillingen van de Jolt-functie weet je honderd procent zeker dat je de vlag te pakken hebt. Dat voorkomt onaangename verrassingen – niets is immers zo vervelend als een ijzer perfect raken en de bal twintig meter over de green slaan. We zouden niet anders meer willen.'

'Bij de Tour V4 Slope Edition was de hoogtemeter (na wat rommelen) ook uit te schakelen, maar met de schuifknop van de Shift gaat dit veel handiger. Bovendien kan iedereen meteen zien in welke modus hij staat, wat eventueel gezeur voorkomt. Een simpele maar heel doeltreffende upgrade.'

'De Tour V4 Shift is niet goedkoop, maar qua formaat, snelheid en diversiteit onverslaanbaar. Als je geen hoogtemeter nodig hebt, kun je zestig euro besparen met de normale Tour V4. En zoals altijd levert Bushnell er een stevige draagtas bij, die je eenvoudig aan je tas kunt hangen.'