Hoofdklasse Heren: Landskampioen op rand uitschakeling

Na drie competitierondes staan de heren van Eindhoven nog altijd op 0 punten.

Van onze speciale verslaggever

De Eindhovensche is in last. In Hoofdklasse 1 leed de regerend landskampioen al de tweede nederlaag. Op de baan van Houtrak was dit keer De Hoge Kleij met 11-7 te sterk. Voor de Brabanders dreigen de kruisfinales onbereikbaar te worden.

Dat na het verlies in de openingswedstrijd tegen Houtrak elke partij cruciaal zou worden voor de Eindhovensche was duidelijk. Tegen De Hoge Kleij was de start ook goed. De Brabanders kwamen met een 4-2 voorsprong uit de foursomes, maar opnieuw ging het in de singles mis. Robin van Deutekom zette met een 3&2 zege op Lars Keunen de toon, Pieter Hendriks, Richard Bradley en Pieter Bijnen brachten daarna eveneens twee punten binnen, terwijl Bob Geurts voor een punt tekende.

'In de pocket', jubelde captain Pieter Bijnen. 'Na de foursomes hebben we niet gewanhoopt, want we weten dat we in de middag sterk zijn. In de ochtend waren de verschillen trouwens ook al klein. Maar net als vorige week konden we nog een versnelling hoger schakelen. De jongens voorin zijn goed op tik, en dat werkt door naar achteren. Ja, ik ben erg blij.’

Een cruciale zege, weet Bijnen. 'Dat werd tijd ook. Meestal verliezen we van Eindhovensche en Houtrak, terwijl je in ieder geval één van de twee moet verslaan. Dat is nu eindelijk gelukt. We zijn er nog niet, maar hebben wel een grote stap gezet. Ik ben echt heel trots op mijn team.’

Princenbosch handhaafde in dezelfde poule de ongeslagen status door Broekpolder met 11-7 te kloppen. Dat gebeurde ook al na een 2-4 achterstand na de foursomes. De Sallandsche boekte een belangrijke zege in de strijd om handhaving. De nieuwkomer klopte de ook teruggekeerde Kennemer ook met 11-7. In de foursomes (4-2) werd daarvoor al de basis gelegd.

In de Hoofdklasse 2 leed koploper De Pan een nipte nederlaag tegen de Haagsche, de verliezend finalist van vorig jaar. De Pan kwam nog met een voorsprong (4-2) uit de foursomes, maar daarna trok de Haagsche met 10-8 toch de winst naar zich toe. Maarten Slootmaekers, Severiano Prins, Nick Nolte en Victor van Doorn boekten belangrijke zeges. De Haagsche is daardoor het enige team zonder puntverlies in deze poule.

De Goyer boekte daar een ruime zege (13-5) tegen Almeerderhout, nadat het al 5-1 stond na de foursomes. Vince van Veen, Rody Haije en Dave Taekema sleepten zeges binnen in de singles tegen respectievelijk Kevin Echteld, Max Sanglier en Jesper Vos. De Noord Nederlandse was te sterk voor Rozenstein (12-6). Na een 5-1 tussenstand lieten de noorderlingen het nog even spannend worden, maar Roelof Koopmans, Job Schoenmaker en Walt van der Kolk stelden met zeges de winst veilig. Daarmee lijkt het lot van Rozenstein nu al bezegeld.

Lees hier het verslag van de Dames Hoofdklasse

(Foto: Golfsupport)