Hoofdklasse Heren: Princenbosch kijkt naar kruisfinales

Eindhoven grijpt strohalm, Princenbosch blijft winnen.

Princenbosch stelde zich voorafgaand aan de competitie in de hoofdklasse bescheiden op. Handhaving was voor de Brabanders al heel wat. Maar halverwege de competitie is Princenbosch de trotse koploper in de Hoofdklasse H1. ‘We kijken nu wel naar de kruisfinales’, stelt captain Richard Beenackers.

Op de prachtige Hoge Kleij handhaafde Princenbosch de ongeslagen status. Halverwege de match met de Sallandsche prijkte er nog 3-3 op het scorebord, maar aan het einde van de singles was het ‘gewoon’ weer 12-6 voor de Brabanders, waar alleen Tom Donders een nederlaag te slikken kreeg, terwijl Robin Molenaar een puntje meepikte.

‘Het gaat prima’, stelde Richard Beenackers. ‘We wisten wel dat we in de eerste drie wedstrijden moesten toeslaan om degradatie te voorkomen, maar nu we er zo goed voor staan, zou het onzin zijn als we niet naar de kruisfinales keken. We hebben nog drie zware wedstrijden te gaan, maar als we er daar twee van kunnen winnen, staan we ook echt in de kruisfinales.’

En dat terwijl Princenbosch eigenlijk had ingeschat erop achteruit te zijn gegaan tebn opzichte van vorig jaar. ‘We zijn Tommy Terng kwijtgeraakt en dat leek een verzwakking. Maar zijn vervanger Robin Molenaar is nog ongeslagen. In deze samenstelling hebben we het tot nu toe heel goed gedaan, en wie weet wat er nog mogelijk is.’

De concurrentie is duidelijk. Die komt van De Hoge Kleij en Houtrak, beide ook nog met de volle winst uit drie wedstrijden. Houtrak klopte dit keer Broekpolder, dat na de foursomes al vrijwel kansloos was. Houtrak pakte daarin de volle buit: 6-0.

In de singles hielpen Philip Bootsma en Berry Jole hun ploeg al aan drie punten, waarna Mike Korver met zijn tweede winnende putt van de dag op de achttiende de winst veiligstelde. Opvallend, want in de ochtend reed hij op weg naar Leusden zijn auto nog total-loss op de snelweg. Dat weerhield hem er niet van twee winstpartijen te boeken. Frank van Hoof en Brian Adams tekenden uiteindelijk voor de 15-3 zege.

De Eindhovensche mocht de eerste zege van dit jaar bijschrijven. De Brabanders hadden weinig moeite met de Kennemer. Het werd liefst 17-1, met als opvallende score de 10&8 zege van Aaron van den Dungen en Bram van Zandvoort tegen Jan Willem Uljee en Stijn van Breda Vriesman.

Poule H2

De Pan zette voor zichzelf de deur naar de kruisfinales open door een mooie zege (10-8) op de Noordwijkse. Dat team leidde nog met 2-4 na de foursomes. ‘Daarin speelden ze goed, maar de zege van Jelle Zaanen en Jan Ottink zorgde ervoor dat we toch nog met kansen de singles in gingen’, vertelt Pan-speler Joep Slagt.

In die singles was de strijd eigenlijk vrij eenzijdig, hoewel Mike Toorop in de eerste single nog wel Maarten van Mourik klopte (2&1). Dario Antonisse, Jelle Zaanen, Jan Ottink en Joe Slagt kantelden de wedstrijd daarna in Utrechts voordeel.

‘Heel lekker’, stelde Slagt. ‘We wisten dat dit een belangrijke pot was en dat we bij winst kans hielden op plaatsing voor de kruisfinales. Daar zijn we nu echt een stap dichterbij. In de allerlaatste wedstrijd treffen we De Goyer, en die partij wordt waarschijnlijk beslissend.’

De Haagsche had in dezelfde poule weinig moeite met Almeerderhout. De verliezend finalist van vorig jaar zegevierde met 16-2, nadat de foursomes al een 6-0 voorsprong hadden opgeleverd. De Goyer realiseerde een mooie comeback in de wedstrijd tegen de Noord Nederlandse. De noorderlingen leidde na de foursomes weliswaar met 2-4, maar konden dat in de singles niet vasthouden. Alleen Roelof Koopmans won met 1up van Martijn Horters. Alle andere singles gingen naar de nieuwkomer in de hoofdklasse.

Overigens zijn de kaarten in deze poule wel geschud. De Noordwijkse, Noord Nederlandse, Almeerderhout en et nog puntloze Rozenstein gaan de degradatieplaatsen verdelen, terwijl de Haagsche, de Goyer en De Pan strijden om de tickets voor de kruisfinales.

Klik hier voor het verslag van de dames.

(Foto: Golfsupport)