Deze Week in Golf

Luiten naar China .... Van Dam speelt in Spanje ... Johannes Veerman reist af naar Japan ... Zeven Nederlanders op startlijst Turkish Airlines Open

Joost Luiten naar China .... Anne van Dam speelt in Spanje ... Johannes Veerman reist af naar Japan ... Zeven Nederlanders op startlijst Turkish Airlines Open ... Hoffman titelverdediger in Texas OpenEuropese Tour

Toernooi: Shenzhen International

Baan: Genzon Golfclub, Shenzhen (Chi)

Data: 20 - 23 april 2017

Par: 72

Lengte: 6.533 meter

Prijzengeld: $ 2.800.000

Winnaar in 2016: Soomin Lee (Z-K)

Nederlanders: Joost Luiten

Mooie namen: Bubba Watson, Bernd Wiesberger, Tommy Fleetwood, Haotong Li en Thorbjorn Olesen

Winnaars: 2016 - Soomin Lee (Z-K), 2015 - Kiradech Aphibarnrat (Thai)

Televisie: Alle dagen live op Ziggo Sport Golf. Donderdag en vrijdag van 4.30-6.30 uur en van 8.30-11.30 uur. Zaterdag en zondag van 6.30-11.00 uur

Bijzonderheden: Voor het derde achtereenvolgende jaar een Chinese doubleheader: deze week Shenzhen en vervolgens het Volvo China Open in de hoofdstad Bejing.

Joost Luiten staat voor beide wedstrijden op de deelnemerslijst. In 2016 werd hij in Shenzhen met een score van veertien onder par gedeeld tweede, op twee slagen van de Koreaan Soomin Lee. In het Volvo China Open werd de Nederlandse nummer een gedeeld 44ste.

Afgelopen weekeinde eindigde Luiten in Marokko als gedeeld dertiende - zijn beste resultaat van het seizoen. Op de wereldranglijst zakte hij dit jaar van de 58ste naar de 70ste plaats. Met andere woorden: Joost Luiten kan - we blijven optimistisch - alleen nog maar naar boven kijken.

Hij heeft nog even om deelname aan het US Open veilig te stellen: op 22 mei moet Luiten in de top-60 van de wereldranglijst staan om half juni op de baan van Erin Hills mee te kunnen doen. Om het Players Championship (11 - 14 mei) te spelen, dringt de tijd nog meer. Dan moet hij op 2 mei in de top-50 te vinden zijn.

Starttijden dag 1 en 2

Vanaf donderdag 2.00 uur Live Scoring via website Europese Tour

US Tour

Toernooi: Valero Texas Open

Baan:
 TPC San Antonio, Oaks Course, San Antonio, Texas (VS)

Data: 20 - 23 april 2017

Par: 72

Lengte: 6.799 meter

Prijzengeld: $ 6.200.000

Winnaar in 2016: Charley Hoffman (VS)

Nederlanders: geen

Mooie namen: Charley Hoffman, Matt Kuchar, Zach Johnson en Patrick Reed

Laatste vijf winnaars: 2016 - Charley Hoffman (VS), 2015 - Jimmy Walker (VS), 2014 - Steven Bowditch (Aus), 2013 - Martin Laird (Sch), 2012 - Ben Curtis (VS)

Televisie: Alle dagen live op Ziggo Sport Golf. Donderdag en vrijdag van 21.30-0.30 uur. Zaterdag en zondag van 19.00-24.00 uur.

Bijzonderheden: Het Texas Open is een van de oudere toernooien van het Amerikaanse circuit en op de trofee staan mooie namen, zoals die van Walter Hagen, Byron Nelson, Ben Hogan, Sam Snead, Arnold Palmer en Lee Trevino, maar anno 2017 nemen maar weinig goede spelers de moeite om aan de start te verschijnen.

Toegegeven, twee Texaanse Ryder Cuppers, Patrick Reed en Jimmy Walker, doen mee. De nummer een van de Lone Star State, Jordan Spieth, moet echter nog bijkomen van de Spring Break.

Voor ons Europeanen zal wel wat aandacht moeten gaan naar Ian Poulter. Niet dat de Engelsman een kanshebber is, maar hij moet in zijn laatste wedstrijd van zijn medical extension ruim dertigduizend doller verdienen om zijn tourkaart voor 2017 veilig te stellen.

Vanaf donderdag 14.00 uur Live Scoring via website US TourChallenge Tour

Het tweede toernooi van het seizoen 2017 wordt van 20 - 23 april op de Gloria Golfclub bij Belek gespeeld: het met 200.000 euro gedoteerde Turkish Airlines Challenge Open.

Reinier Saxton (niet erg op dreef in Marokko), Darius van Driel, Jurrian van der Vaart, Daan Huizing, Maarten Lafeber, Wil Besseling en Lars van Meijel reizen naar Turkije af.

Vanaf donderdag 7.00 uur Live Scoring via website Europese TourLadies European Tour

Zo zijn er in tijden geen toernooien en nu mogen de dames twee toernooien achter elkaar spelen. Vervolgens is het dan echter weer wachten tot de derde week van juni.

Enfin, Anne van Dam werd afgelopen weekeinde 25ste in Marokko - vooral door een slechte derde ronde - en ze wil zich van 20 - 23 april revancheren in het Estrella Damm Mediterranean Ladies Open. Het met 300.000 euro gedoteerde 72-holes toernooi wordt op de baan van de Club de Golf Terramar gespeeld en die ligt in de buurt van de Spaanse badplaats Sitges.

Meer bijzonderheden en vanaf donderdag 8.00 uur Live Scoring via website Ladies European TourAziatische Tour

Johannes Veerman doet van 20 - 23 april mee aan het Panasonic Open. Gastheer is de Chiba Country Club en die ligt ten oosten van de hoofdstad Tokio.

Meer informatie en vanaf donderdag 2.00 uur Live Scoring via website Asian TourPro Golf Tour

Volgende toernooi: het Haugschlag NO Open. Dat wordt van 26 - 28 april in Oostenrijk gespeeld.

Kalender Pro Golf Tour 2017Alps Tour

Twee Egyptische toernooien zijn van de kalender gehaald en daardoor is het toernooi op de Cabanillas Golf in het Spaanse Guadalajara de eerstvolgende kans voor onze landgenoten om te laten zien wat ze in huis hebben. Maar die wedstrijd is pas van 4 - 6 mei. Voor Lars van Meijel is er eerder al een kans: de speler van Team JLR mag meedoen aan het Turkish Airlines Challenge Open dat deze week op de rol staat.

Kalender Alps Tour 2017Hoofdklasse

De beslissingen kondigen zich aan. Nog drie speelronden en we weten wie zich plaatsen voor de Final Four, op 20 en 21 mei op De GelpenbergDames Poule 1

Op de Haagsche: De Pan gaat naar 8 uit 4 door Wouwse Plantage de tweede nederlaag op rij toe te dienen. Amelisweerd brengt zich in veiligheid en doet dat door Prise d'Eau te kloppen. Princenbosch blijft kanshebber als het om een plaats in de kruisfinales gaat. De Brabantse dames bezegelen en passant het lot van Almeerderhout, dat de vierde opeenvolgende nederlaag gaat lijden.

Poule 2

Op Hilversum: Noordwijk heeft weinig moeite met Noord Nederland, de Rosendaelsche wint van de Kennemer. Eindhoven verslaat Lochem en is nagenoeg zeker van een plaats in de Final Four.

Heren

Poule 1

Op de Kennemer: Het is een spannende aangelegenheid in deze groep: drie teams met 6 uit 3 (De Hoge Kleij, Princenbosch en Houtrak), terwijl topfavoriet Eindhoven nog alles uit de kast wil halen om alsnog de kruisfinales te halen. Maar tussen willen en kunnen zit in sport vaak een groot verschil.

Eindhoven wint van Broekpolder, De Hoge Kleij verslaat Salland en het topduel Houtrak-Princenbosch wordt door de de mannen uit Halfweg gewonnen.Poule 2

Op de Goyer: Ook hier nog meerdere kandidaten voor de plekken een en twee. De Pan wint van Noord Nederland, De Haagsche zegeviert in de de Derby der Duinen en stuurt dus Noordwijk met een nieuwe nederlaag huiswaarts. Almeerderhout zet Rozenstein opzij. De Wassenaarse heren lijken nu al zeker van degradatie.Programma's, uitslagen en standen