Bryan blijft Donald voor

Voor het eerst in bijna een halve eeuw won een speler uit de thuisstaat het RBC Heritage.

Dat hij de eerste man uit South Carolina was die het toernooi in Hilton Head won sinds Arnold Palmer in 1969 zal Wesley Bryan minder doen dan het feit dat hij voor het eerst in zijn loopbaan won op het hoogste niveau.

Bryan, voor het grote publiek vooral bekend vanwege zijn trickshots, ging in de laatste ronde rond in 67 slagen en dat was precies genoeg om de nummer twee, Luke Donald, precies een slag voor te blijven.

Voor Luke Donald waren de druiven zuur al zette hij opnieuw een bijzondere prestatie neer: de afgelopen negen edities van het toernooi eindigde de Engelsman zeven keer bij de beste drie, waarvan vijf keer op dezelfde plaats als deze week: tweede.

Een andere Engelsman beleefde eveneens een bijzondere week in South Carolina. Ian Poulter had nog twee wedstrijden van zijn medical exemption en had een goede finish nodig om zijn kansen op lijfsbehoud in leven te houden. Halverwege de wedstrijd leek hij goed op koers te liggen om zijn kaart deze week al veilig te stellen, maar een matig slot wierp hem net teveel terug waardoor hij met nog een wedstrijd te gaan nog iets meer dan dertigduizend dollar nodig heeft om ook de rest van het seizoen verzekerd te zijn van een startbewijs voor de PGA Tour. 

'Ik had het vandaag af kunnen maken. Ik had het vandaag af moeten maken', baalde Poulter na afloop dan ook hardop.

Einduitslag