Eindsprint brengt Kraaij naar top

Goede start in Haugschlag NO Open voor Michael Kraaij.

Na acht wedstrijden in Marokko en Egypte is het Duitse circuit deze week eindelijk in Europa aangekomen. In Oostenrijk doet dan ook een groot aantal landgenoten mee in het Haugschlag NO Open.

Lang zag het er naar uit dat de eerste ronde weinig spectaculairs op zou leveren voor de Nederlanders op Golfresort Haugschlag, maar toen kreeg Michael Kraaij plotseling de geest. Na een birdie, bogey, birdie start, maakte de Noord-Hollander negen parren op rij en leek een score op of net onder par zijn deel te gaan worden. 

In het zicht van de haven ging het echter ineens lopen voor Kraaij. Op de par-5 dertien bleek een eagle 3 de opmaat voor een ziedende eindsprint: eagle, birdie, birdie, birdie, birdie, birdie. Met een score van zeven onder par over de laatste zes holes stond er ineens een -8 op zijn kaart waardoor hij omhoog schoot op het leaderboard.

'Het begon te regenen dus ik dacht: een beetje opschieten dan maar', lacht Kraaij als hem gevraagd wordt of hij ineens haast had. Om daar - serieus - aan toe te voegen: 'Ik speelde de hele ronde ene beetje matig en pakte ook mijn kansen op de greens niet. De laatste zes holes vielen ze opeens van alle kanten.'

'Ik paste iets kleins aan in mijn techniek waardoor ik met wat meer flow aan het putten was. Ook mentaal zat het net wat beter, had ik het wat helderder wat ik aan het doen was.'

Hoe dan ook. Dankzij de eindsprint en de 64 staat hij na de eerste ronde op de eerste plaats met twee slagen voorsprong op de nummer twee Kaleka en is hij tevens ruim de beste landgenoot. 

Robbie van West, Jeroen Krietemeijer, Dylan Boshart en Maarten Bosch zijn de eerstvolgende landgenoten op de gedeeld 62ste plaats (+2), Robin Kind en Lars Buijs staan met +3 77ste, terwijl Axel Geers met +4 nog net bij de beste honderd staat. De overige Nederlanders staan op nog grotere afstand. 

Helemaal onderaan het leaderboard staat Taco Remkes. De Amsterdammer met een klein kaartje voor de Challenge Tour speelde voor het eerst sinds Qualifying School weer een wedstrijd, maar stapte al na acht holes - bij een score van level par - uit de wedstrijd. 

'Ik raakte zaterdag tijdens de training geblesseerd aan mijn rug. Ik had niet moeten gaan eigenlijk, maar wilde spelen. Stomme beslissing achteraf', baalde de drievoudig winnaar op de Challenge Tour nadat hij zich bij de wedstrijdleiding had afgemeld.

Leaderboard

(Foto: Golfsupport)