Wereldranglijsten - week 18

Thomas duwt Scott uit top-10 * Levy stijgt * Luiten levert opnieuw in * Kraaij profiteert niet

De Zurich Classic mag dan pas vandaag worden besloten, voor de wereldranglijst maakt dat niet uit: de teamwedstrijd van de PGA Tour telt niet mee voor de ranking waar de top-9 onveranderd bleef en de enige verandering onderin zit: Justin Thomas duwt Adam Scott net buiten de top-10.Nederlanders

Joost Luiten blijft de verkeerde kant op bewegen op de wereldranglijst. Ook deze week in China leverde hij weer wat in, de Nederlandse nummer 1 staat nu 73ste. Michael Kraaij profiteerde niet van zijn overwinning op de Pro Golf Tour. Op de Order of Merit telde zijn overwinning ondanks het sterk ingekorte toernooi weliswaar volledig mee, voor de wereldranglijst was een zege na een toernooi van 18 holes niet genoeg: de wedstrijd telde niet mee.  

Dames

De wereldranglijst van de dames komt altijd enorm laat online, maar omdat het vandaag dag van de arbeid is, en de meeste mensen dus vrij zijn, kan het ineens wel vroeg. Lydia Ko blijft ook als twintiger - de Amerikaanse was afgelopen weekend jarig - onbetwist de nummer 1 van de wereld. 

 Nederlanders

(Foto Getty Images)