En maandag gaan we verder

Met een chip-in voor eagle op de laatste hole bracht Kevin Kisner zichzelf en Scott Brown naast team Blixt/Smith.

Met een chip-in voor eagle op de laatste hole bracht Kevin Kisner zichzelf en Scott Brown naast team Blixt/Smith, zodat er mogen een play-off moet worden gespeeld om te bepalen wie de Zurich Classic of New Orleans wint.

Voor het eerst in drie decennia werd er op de PGA Tour geen strokeplay gespeeld, maar speelden teams van twee spelers foursomes en fourballs. Een aantal high-profile teams sneuvelde voortijdig, maar het golf was leuk en slotakkoord ronduit spectaculair.

Jonas Blixt en Cameron Smith begonnen de fourballs van de slotdag met vier slagen voorsprong, maar het bleek niet genoeg. Kevin Kisner bewaarde zijn derde chip-in van de dag tot de 72ste hole en de eagle was voldoende om op -27 te komen en de leiders te achterhalen.

'Ik wist dat we 'm nodig hadden', aldus de Amerikaan. 'Ik kon niet veel zien( door onweer waren de spelers laat gestart en het werd al donker, red.), maar wist dat hij iets naar rechts brak. Ik probeerde 'm alleen niet te kort te laten. En toen hij de vlag raakte zie ik: "Heb het lef niet om eruit te springen."'

De Amerikanen kwamen in de afsluitende fourballs tot een 60 (-12), terwijl Blixt en Smith bleven hangen op een 64 (-8). Beide teams eindigden het toernooi hierdoor op -27, zodat een play-off maandag moet uitmaken wie er met de grootste cheque naar huis gaat.

Leaderboard

- - - - - - - -

Ook op de LPGA Tour was er een play-off nodig. In de winderige VOA Texas Shootout had de Haro Nomura (76) zes holes nodig om veteraan Christie Kerr (74) van zich af te schudden, maar uiteindelijk had de Japanse aan een par voldoende om haar derde titel bij te schrijven.

Leaderboard