Toch Blixt en Smith

In de play-off van de Zurich Classic zetten Jonas Blixt en Cameron Smith het Amerikaanse duo Kisner/Brown toch opzij.

Op de slotdag van de Zurich Classic verspeelden Jonas Blixt en Cameron Smith nog een voorsprong van vier slagen, maar in de play-off zetten ze het Amerikaanse duo Kisner/Brown toch opzij.

'We gaan winnen', zei de 23-jarige Smith vijf dagen geleden tegen zichzelf. Hij stond ze op de drivingrange lekker te raken en zijn speelpartner, de Zweed Jonas Blixt, was ook in vorm. 'Maar ik had nooit gedacht dat het echt zou gebeuren', aldus de Australiër over zijn eerste overwinning op de PGA Tour.

Om 'golf aantrekkelijker te maken' werd de Zurich Classic gespeeld in een nieuw team-format, met afwisselend foursomes en fourballs en een best ball-play-off. Op de vierde extra hole was een birdie van Smith genoeg voor de overwinning – die voor beide spelers als 'volwaardig' geldt, zodat ze volgende week in actie mogen komen op The Players.

Smith sloeg zijn pitch op de par-5 achttiende op een meter van de vlag en maakte de putt. 'Het is een heel bijzonder gevoel om een putt te hebben voor een overwinning op de PGA Tour', aldus de 23-jarige golfer uit Brisbane. 'Het was de langste meterputt die ik ooit heb geslagen.'

Vervolgens ging de champagne open – al was het maandagochtend – en nam het winnende duo een flinke slok. 'Beetje muffig, 's ochtends', aldus Smith. 'Best lekker', meende Blixt. 'Vul nog maar een keer...'

Leaderboard

(Foto: ANP)