Twentsche Golfclub slaat koers van vernieuwing in

Jurrian van der Vaart en Frank Pont samen aan de slag op Twentsche Golfclub.

De Twentsche Golfclub en Infinite Variety Golf Design in partnership met Jurrian van der Vaart slaan de handen ineen om de 18-holes baan in Ambt-Delden in een meerjarig plan uitdagender, spannender en voor golfers van alle niveau’s leuker te maken.

"De Twentsche Golfclub kijkt er naar uit om de golfbaan, aangelegd in 1997 door Tom MacAulay, een nodige facelift te geven. We hebben de afgelopen jaren hier van alle kanten naar gekeken, en we zijn verheugd dat een gerenommeerde architect als Frank Pont samen met een bevlogen professionele speler als Jurrian van der Vaart ons wil assisteren in dit proces” vertelt voorzitter Henk Bijleveld.

Frank Pont, eigenaar van Infinite Variety Golf Design, is ook erg enthousiast over het project: “Ik ben erg blij dat ik met de Twentsche mag werken om hun baan naar het volgende niveau te tillen, deze baan staat al een lange tijd op mijn verlanglijst! De langdurige partnership die we aangaan is cruciaal om de gestelde doelen te bereiken. Daarnaast is er geen mooier project denkbaar waarin ik de eerste officiele samenwerking met Jurrian van der Vaart aan kan gaan!

“Mijn betrokkenheid in het project is een resultaat van zowel een jarenlange relatie met Frank Pont als mijn positie binnen golf in de Twentse regio,” aldus Jurrian van der Vaart, actief als playing professional op de Challenge Tour en opgegroeid in naburig Almelo. “Met mijn studie in milieutechniek, interesse in golfbaanarchitectuur en passie voor de sport als professional was het een eigenlijke een heel leuke en logische volgende stap. Ik sta te popelen om de Twentsche Golfclub te helpen om leuker en uitdagender voor alle golfers te zijn!”

Remco Rupert, groenmanager in dienst van De Enk Groen en Golf, ziet de toekomst zeker zitten: “Wij juichen de samenwerking tussen alle partijen toe! Als vernieuwers binnen de golfbranche werken we bij De Enk al jaren aan het verbeteren van het onderhoud dmv van de nieuwste technieken. Het langdurig verbeteren van de baan, zowel op strategisch als onderhoudstechnisch vlak past precies binnen onze innovatieve werkwijze.”

Meer informatie over Twentsche Golfclub: www.twentschegolfclub.nl

Meer informatie over Frank Pont: www.infinitevarietygolf.com

Meer informatie over De Enk: www.deenkgroenengolf.nl

 (persbericht)