De Berckt is 'Hidden Gem' 2017

Dit jaar is Golfclub De Berckt uit het Limburgse Baarlo de 'Hidden Gem' geworden, met 31.9% van de stemmen.

Bij de bekendmaking van de Golfers' Choice rankings (de ranglijsten van de beste golfbanen in Nederland en buitenland) wordt ook een 'Hidden Gem' gekozen – een 'verborgen parel' die het verdient om wat meer aandacht te krijgen. Dit jaar is dat Golfclub De Berckt uit het Limburgse Baarlo geworden, met 31.9% van de stemmen.

Jeroen Korving van Leadingcourses.com: ‘Wij zijn van mening zijn dat er nog veel onontdekte clubs zijn, ook in Nederland. Met dit initiatief hopen wij ook de wat minder bekende golfbanen onder de aandacht te brengen bij een breed publiek.’

Golfclub De Berckt ligt op het landgoed van Kasteel de Berckt en bestaat uit een volwaardige 9-holesbaan, een 6-holes pitch/chip oefenbaan en een 6 holes puttinggreen.

Naast verschillende 'risk-and-reward' par-4/5 holes kenmerkt de baan zich door een aantal zeer uitdagende par-3 holes. De greenfee voor 9 holes bedraagt € 20,- voor 18 holes betaal je een toeslag van € 5,-.

Bart Sanders, eigenaar van Golfclub De Berckt is trots op de uitverkiezing van zijn club: ‘Wij zijn ontzettend blij met deze waardering die voor ons loon naar werken is. We doen elke dag ons uiterste best en het is mooi om te zien dat men dat waardeert. Onze missie is om een gezellige club tegen een betaalbare prijs te zijn, met daarbij een uitdagende golfbaan.’

Met 28,7% van de stemmen was de tweede plaats voor Golfbaan Spielehof uit Boekelo. Derde werd Golfclub d’n Heikant met 15,3 % van de stemmen. Winnaars van vorige edities waren Golfbaan het Woold, Openbare Golfclub Dronten en Golfclub Landgoed Nieuwkerk.

Leadingcourses.com

(Persbericht)