Twee spelers op kop in The Players

Aces en waterballen op de zeventiende.

Halverwege het sterk bezette The Players Championship delen Kyle Stanley en Louis Oosthuizen met -9 de leiding op TPC Sawgrass. De Zuid-Afrikaan en de Amerikaan brachten exact dezelfde scores binnen: 69 op dag 1, 66 op dag 2, maar kwamen op onvergelijkbare wijze aan die score. Waar Oosthuizen vrijwel foutloos bleef en over twee dagen slechts een bogey maakte - tegenover tien birdies - leverde Stanley zes keer een slag in maar maakte hij zoveel birdies (15) dat ook hij in de laatste flight mag vertrekken op zaterdag.

Wie dat niet mogen, maar wel een goede uitgangspositie hebben halverwege de wedstrijd: J.B. Holmes met -7 en Vijay Singh met -6. De lange routinier uit Fiji - nog altijd in gevecht met de PGA Tour over vermeend dopinggebruik enkele jaren geleden - viert dit jaar zijn 35-jarig jubileum als professional, maar draaide de eerste twee dagen op TPC Sawgrass de klok terug en hoopt zondagavond met zijn 54 jaar de oudste winnaar ooit op het circuit te zijn geworden.

En dan - hoe kan het ook anders - wat wetenswaardigheden over de schermutselingen op de iconische 17e hole. Al tijdens de oefenronde maakte Rickie Fowler een ace, en Sergio Garcia herhaalde dat kunststukje donderdag tijdens de eerste ronde. Veel meer spelen zijn echter vooral blij als ze het er heelhuids vanaf brengen op de hole waar meer dan 100.000 ballen per jaar in het water eindigen. In de tweede ronde gebeurde dat ook maar liefst 29 keer, wat het totaal voor dit jaar op 47 brengt.

Leaderboard

(Foto: ANP)