Vernieuwingen Open Amateur Golf Tour

36 holes strokeplay op een dag, dat is de Open Amateur Golf Tour

De Open Amateur Golf Tour gaat dit jaar in een vernieuwde vorm door na de succesvolle start in 2016. Deze serie wedstrijden, die wordt georganiseerd door en voor golfers, heeft als doelstelling de betere golfers (amateurs tot hcp 12.0, mannen en vrouwen van 18 jaar en ouder) goed georganiseerde toernooien aan te bieden. Het overgrote deel van de wedstrijden betreft 36 holes strokeplay toernooien. Dus niet de standaard 18 holes wedstrijden maar gewoon lekker veel golfen. Als je eerste ronde niet lekker loopt, dan krijg je in de tweede ronde een herkansing.

Afgelopen jaar lag de gemiddelde leeftijd van de deelnemers op 44 jaar en de gemiddeld hcp was 5,9. De jongste deelnemer was 18 jaar, maar opvallend genoeg speelden er niet heel veel spelers mee onder de 30. De oudste deelnemers was net geen 70 jaar. Alle deelnemers zijn het wel met elkaar eens dat ze juist het meer-ronden concept van de tour erg leuk vinden. In het buitenland zie je dit veel meer. In Nederland moet dit een beetje groeien.

Nieuw in 2017 is het openstellen van de wedstrijden voor professionals. 'We verwachten niet dat de helft van de deelnemers straks uit professionals bestaat', zegt Erwin Mulder, organisator van de tour. 'Het afgelopen jaar hebben we met enige regelmaat vragen gekregen van vooral teaching professional, of zij ook mee konden spelen. De vraag komt voort uit het feit dat er voor professionals in Nederland niet gek veel mogelijkheden zijn om toernooien te spelen, zoals dit voor amateurs wel het geval is. Amateur of professional, we zijn allemaal golfer en verliefd op de sport. Dan is er toch niets mooiers geen onderscheid te maken en samen wedstrijden te spelen? Als het goed bevalt dan veranderen we eind dit jaar de naam van de tour naar ‘Open Golf Tour’. We willen wegblijven van al te veel poespas. Gewoon core golf spelen. Strokeplay dus. Met iedereen die dat leuk vind en het “een beetje redelijk” kan.'

De kalender van de toernooien in 2017 is bijna klaar. Alleen voor de tour finale in oktober wordt nog een mooie baan gezocht. Momenteel bestaat de tour uit 9 toernooien, waarvan 2 niet door de tour worden georganiseerd (*).

  • 27 mei De Edese GC (36 holes)
  • 3 juni GC De Koepel (36 holes)
  • 1 juli De Efteling Golfpark (36 holes)
  • 8 + 9 Julie Leeuwenbergh Haags Open (54 holes) *
  • 22 juli GC De Gelpenberg (36 holes)
  • 28 augustus G&CC Liemeer (18 holes)
  • 2 + 3 september Zaans Open (36 holes) *
  • 9 september West-Friese GC (36 holes)
  • 30 september GC Blijenbeek (36 holes)
  • Oktober: Tour Final: TBC

Voor meer informatie of om je in te schrijven ga je naar de website: http://openamateurgolftour.nl

Een e-mail sturen kan ook naar: openamateurgolftour@outlook.com

Er is ook een Facebook pagina waar het laatste nieuwe wordt gedeeld: https://facebook.com/openamateurgolftour

En op Twitter kan je de tour ook volgen: @openamateurtour

(Persbericht)