5e editie Complete Golfer Programma

1e Lustrum Complete Golfer Programma combineert mentaal met techniek

Het Complete Golfer Programma is ontwikkeld voor ambitieuze golfers van elk niveau. Ook als gemotiveerde speler komt het er soms niet van om regelmatig en gestructureerd te trainen. In dit programma werk je een jaar lang onder begeleiding aan mentale, technische en tactische aspecten.

“In de zomerperiode krijg ik veel golfers op de mat die op zoek zijn naar een quick fix, omdat ze de week erop goed willen spelen.” aldus PGA Professional Mariëtte de Groot.

“Eind 2012 waren Mariëtte en ik in gesprek over het verzorgen van enkele gezamenlijke workshops. Toen ontstond het idee om een compleet jaarprogramma op te zetten met een duidelijke seizoensopbouw.” zegt sportpsycholoog vspn® Mitchel Kevenaar.

Het eerste jaar zijn er 3 groepen gestart van 8 deelnemers van Hcp. 54 tot single handicap. De drie edities daarop hebben we elk jaar met drie tot vier groepen gewerkt, waarvan een groot aantal deelnemers aanzienlijke vooruitgang heeft geboekt.

Op basis van de eerste ervaringen is het programma geoptimaliseerd. Door de online training “Golf: Mentale routine” van Prestum.nl te gebruiken kan in de bijeenkomsten meer aandacht worden besteed aan mentale oefeningen in de praktijk.

In september en oktober staat het analyseren van het spel en het stellen van doelen centraal. De instructiesessies vinden plaats van oktober tot en met april. In de zomermaanden gaat het om het in praktijk brengen van het geleerde, ondersteund door spelopdrachten.

Het basisprogramma bestaat uit 2 individuele intakes, 14 groepstrainingen en 3 x spelen. Dit kan uitgebreid worden met individuele sessies, zowel technisch als mentaal. De prijs van dit unieke combinatiepakket is € 850,-

De voorbereidingen voor de editie 2017 – 2018 worden getroffen. Ben je nieuwsgierig en heb je de ambitie om je golfspel structureel te verbeteren, kom dan dinsdag 20 juni naar de informatiebijeenkomst, 20:00 uur op Golfbaan Kralingen.

(persbericht)