Hoofdklasse: Hoge Kleij en De Pan met voorsprong naar singles

Twee keer 4-2 op de borden

De eerste twee partijen bij zowel de dames als de heren waren razendsnel bekeken in de ochtendsessie van de finale van de Hoofdklasse. Roos Haarman en Romy Meekers kenden geen genade voor Myrte Eikenaar en Anouk Sohier. Met 7&6 bracht het duo uit Bosch en Duin al vroeg de eerste punten op de borden.

De andere twee partijen bleven bij beide ontmoetingen - heren en dames - wél tot het einde toe spannend. Zhen Bontan en Caroline Karsten rekenden pas op hole achttien af met Dompeling en Scholten. De Haagsche trok in de laatste partij van de ochtend aan het langste eind waardoor de middagsessie met een 4-2 voorsprong voor de titelverdediger wordt begonnen.

'Dat is zeker heel anders dan 6-0', reageerde Myrte Eikenaar dan ook opgetogen vlak nadat de laatste putt gevallen was. 'Nu wordt het nog spannend vanmiddag.'

Ook bij de heren is het nog 'all to play for', al zag het daar na negen holes niet naar uit. Bij de doorkomst halverwege stond Houtrak in alle partijen voor, maar aan het eind van de rit keken ze desondanks tegen een achterstand van 4-2 aan.

'Dat is matchplay...', hoorde je mensen achter de achttiende green van de geweldig geprepareerde Gelpenberg terecht zeggen, en ook Robin van Deutekom erkende dat, met een lach van opluchting op zijn gezicht. 'Wat we ook deden vandaag, het maakte niet uit; ze gooiden er echt alles in', keek de speler van de Hoge Kleij op de 7&5 nederlaag die hij met maatje Bob Geurts te verwerken kreeg.

'Zij' waren in dit geval Philip Bootsma en Berry Jole die na dertien holes maar liefst zes onder de baan waren en met lange birdieputts, dood bij de hole geslagen bunkerslagen, en zelfs een eagle op de par-5 vierde. 'Dan weet je dat het zo'n dag wordt en kan je alleen maar hopen dat je teamgenoten beter scoren', aldus opnieuw Van Deutekom.

Dat bleek het geval. Met name op de back-nine knokten de mannen van de Hoge Kleij voor wat ze waard waren. Lancaster en Hendriks keken na negen holes tegen een achterstand van drie holes aan, maar wonnen vijf holes op de back-nine en wonnen uiteindelijk op achttien van Van Hoof en Korver, en ook Bradley en Bijnen trokken de wedstrijd op de laatste hole naar zich toe door te winnen van Giezen en Adams waardoor ze met een 4-2 voorsprong naar de singles gaan.

Later meer

(Foto: Golfsupport // Zhen Bontan en Caroline Karsten omhelzen elkaar na de nipte overwinning tegen Annemiek Dompeling en Christine Scholten.)