NK Super Senioren

2e editie Nederlands Kampioenschap Super Senioren op Hattemse Golf & Country Club

Op 15 en 16 juni 2017 wordt op de Hattemse Golf & Country Club (HG&CC) voor het 2e achtereenvolgende jaar gespeeld om het Nederlands Kampioenschap Super Senioren. De wedstrijd, voor deelnemers van 65 jaar en ouder, wordt afgewerkt in een damescategorie en een herencategorie. Er zullen op vrijdag 16 juni daarom twee kampioenen worden gekroond. Bij de dames geldt er voor deelnemers een maximale handicapeis (speelsterkte) van 15.0 en voor de heren 13.0.

Exceptioneel is de hole-in-one prijs die beschikbaar wordt gesteld op de 12e hole. De eerste speler die de bal vanaf de afslagplaats in een keer in de hole slaat krijgt de sleutels overhandigd van een heuse nieuwe auto die beschikbaar wordt gesteld door Autobedrijf Oving uit Hattem.

Het toernooi wordt georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie en kan daardoor worden aangemerkt als Nederlands Kampioenschap. De HG&CC zal op 15 en 16 juni als gastheer optreden. De heer Willem Zelsmann, president van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie, zal vrijdag (op officiële wijze) de prijzen uitreiken aan de kersverse Nationale Kampioenen.

De wedstrijd bestaat uit twee rondes van elk 18 holes. Zowel de dames als de heren spelen in totaal 36 holes. De kersverse Nationaal Kampioenen worden de spelers die de 36 holes in het minst aantal slagen hebben afgelegd.

De wedstrijden beginnen beide toernooidagen om 08.00 uur. Verwacht wordt dat op beide speeldagen de laatste spelers tegen het einde van de middag hun scores hebben ingeleverd. Deze zijn ook via live scoring te volgen via golfclub-hattem.nl. Het bieden van real time scores is gebruikelijk op de verschillende mondiale professionele golftoernooien en zeer zeldzaam binnen het amateurgolf. In het clubhuis van de Hattemse Golf & Countryclub staat een aantal schermen waar de spelers continue op de hoogte worden gehouden van hun eigen scores ten opzichte van de rest van het spelersveld.

De eerste editie van het NK Super Senioren werd in 2016 gewonnen door Rolf Esser van de Koninklijke Haagse (heren) en Nora Smit van Golfclub Zeewolde (dames). Evenals in 2017 vond het toernooi plaats op de baan van de Hattemse Golf & Countryclub. Bij de heren werd Hans van Beek (Golfclub Zegersloot) tweede en Vic Swane (Golfclub De Dommel) derde. De tweede plaats bij de dames werd destijds gedeeld door Marie-José Groenewoud (Wouwse Plantage) en Joke Hehenkamp (Golfclub Zeewolde). Onder de deelnemers bij de heren bevond zich in 2016 ondermeer de voormalig internationale toptennisser Tom Okker.

De Hattemse Golf & Country Club ligt in de bosrijke omgeving van het charmante Hanzestadje Hattem. De uitdagende 9-holes baan combineert bos- en parkholes en is voor een deel in heuvelachtig terrein gelegen. De holes volgen de natuurlijke glooiingen van zandruggen die in de ijstijd zijn ontstaan. De baan van de Hattemse Golf dateert van 1930 en is in Nederland één van de zestien golfbanen die voor de oorlog ontworpen zijn. Een aantal bomen stamt nog uit de tijd van vóór de oprichting in 1930.

De veelal kleine greens worden goed bewaakt door vele bunkers en liggen in een aantal gevallen verhoogd. Hierdoor is het een uitdaging om ze aan te spelen. Ook de verhoogde afslagplaatsen geven de baan een uniek karakter.

De kwaliteit van het klassieke ontwerp blijkt tijdloos: van de negen holes die de baan telt behoren er drie tot de beste van Nederland. De 6e/15e hole wordt tot de beste par-4 holes van Nederland gerekend. Het is een echte “signature” hole, waarbij de sterk glooiende green extra bewaakt wordt door een karakteristieke eik. De eik van hole 6 staat uitgebeeld in het logo van de 85-jarige club.

(Persbericht)