Callaway Steelhead XR fairwaywoods

Callaway Steelhead XR fairwaywoods.

Met de Steelhead XR woods steekt Callaway een iconisch design in een nieuw jasje. Door de jaren heen gingen er meer dan 3,2 miljoen Steelhead houtjes over de toonbank, dus het is niet vreemd dat Callaway dit succesnummer weer uit de archiefkast heeft gehaald. Natuurlijk is de Steelhead XR wel uitgerust met moderne technologie, waardoor hij nog verder en makkelijker slaat.

De nieuwste Steelhead heeft een compact, peervormig clubhoofd en een moderne versie van de beroemde Hawkeye zool. De laatste is zo gevormd dat vanuit elke ligging goed balcontact kunt maken.

'We hebben een iconisch design verbeterd', zegt Dr. Alan Hocknell, senior VP R&D van Callaway. 'Het clubhoofd is vergevingsgezinder geworden, de bal gaat makkelijker de lucht in en vliegt verder, en de verbeterde zool maakt 'm nog speelbaarder dan het origineel.'

Het clubblad is wat hoger dan bij de andere woods van Callaway en de leading-edge heeft meer ronding. Om het klassieke design meer power te geven, is het uitgerust met een dun roestvrijstalen cupface. Door de ronde randen kunnen de zijkanten van het clubblad heel dun gemaakt worden, wat de flexibiliteit vergroot en de balsnelheid verhoogt. Ook wordt de sweetspot er groter van, zodat je ook bij slecht balcontact nog een behoorlijk resultaat kunt verwachten.

De kroon van koolstoffiber weegt maar 6 gram, wat twintig gram lichter is dan de bovenkant van de XR woods van vorig seizoen. Ook door de korte hosel is gewicht bespaard. Dit is gebruikt om het zwaartepunt laag en voor in het clubhoofd te plaatsen, wat resulteert in een hoge balvlucht, weinig spin en dus veel lengte.

De Steelhead XR woods zijn beschikbaar als 3+ (13,5º), 3 (15º), 4+ (16º), 7 (21º) en 9 (24º). Er komt ook een 20,5º Heavenwood. Ze liggen half juli in de winkel.

Prijs: € 279,-

wwww.callawaygolf.com