Sterke start Luiten

Joost Luiten opent het BMW International Open 2017 met een 66.

Met vijf birdies op de laatste zes holes speelde Joost Luiten zich op dag 1 van het BMW International Open naar een 66 en de gedeelde derde plaats.

In totaal maakte Luiten acht birdies op de par-72 parkbaan van Golfclub München Eichenried. Toen de Nederlandse nummer een zijn kaart tekende, had alleen de Belg Thomas Detry met een 65 een betere score. Later nam de Aussie Wade Ormsby met een 64 de leiding.

Ook Masterskampioen Sergio Garcia startte het met twee miljoen euro gedoteerde kampioenschap met een 66.

De 66 van Luiten was zijn beste openingsronde in een wedstrijd van de Europese Tour sinds de 65 die hij half september 2014 op dag 1 van het Wales Open liet noteren. Dat toernooi won de Bleiswijker.

Met zes onder par staat Luiten gedeeld derde. Hij deelt die positie niet alleen met Garcia, maar ook met de Deen Olesen.

'Mijn eerste negen holes - ik startte vandaag op 10 - waren ook goed, maar niet zo strak als de tweede negen. Op de tweede negen begon het namelijk echt te lopen, raakte ik veel fairways en schiep ik veel kansen. Helaas maak ik een 3-putt voor bogey op hole 2, maar verder maak ik weinig fouten en zet ik er genoeg birdies tegenover', aldus Luiten op zijn eigen website.

Tussenstand en Live Scoring via website Europese Tour

Foto boven © Golfsupport.nl