Nederlandse winnaars

Druk weekend voor Nederlandse golf

PGA Wouwse Plantage Trophy

Dankzij een score van twee onder par in de tweede en laatste ronde van de PGA Wouwse Plantage trophy legde Fernand Osther voor de tweede keer dit seizoen beslag op de eerste plaats. De Limburger begon de slotronde van de wedstrijd van de PGA Holland met één slag achterstand op leider Ruben Wechgelaer, maar poetste die achterstand snel weg. Met rondes in -4 en -2 voor een totaal van -6 mocht Osther, net als eerder dit jaar in het Lauswolt Open, de hoofdprijs op komen halen.

Einduitslag

Kennemer Open

Het Kennemer Open op de Zandvoortse duinbaan is afgelopen zaterdag een prooi geworden voor Seve Prins en Myrte Eikenaar. Onder lastige omstandigheden bleven de twee spelers van de Haagsche het beste overeind. Prins bleef runner-up Verdonk ruim voor, net als Eikenaar bij de dames Van der Voor schijnbaar eenvoudig achter zich hield. Voor Eikenaar was het alweer de vierde keer dat ze de wedstrijd over 27 holes op haar naam schreef.

Einduitslag

Hilversum Senior Open

Het Hilversum Senior Open werd zowel bij de heren als bij de dames gewonnen door een speler die volop profiteerde van het thuisvoordeel. Nan Croocketwit en Pieter van Doorne mogen de Hilversumsche allebei hun homecourse noemen en hielden met respectievelijk +8 en +5 over twee rondes de rest van het veld (bruto) achter zich. 

Einduitslag

Geen winnaars, maar wel opvallend:

LETAS

Het Foxconn Ladies Challenge van de Ladies Access Tour kreeg een wel heel bijzonder einde. De wedstrijd van het tweede damescircuit maakte zich op voor een spannende laatste ronde, maar nog voor er ook maar een speelster naar buiten was, werd de derde ronde geschrapt. De opslagruimte voor clubs stond in brand en mede omdat het materiaal van verschillende speelsters daardoor onbruikbaar was geworden, werd besloten alleen nog een play-off te laten spelen tussen de leiders na 36 holes. De mini-wedstrijd over drie holes werd het beste verwerkt door Lucie Andre die daarmee haar eerste zege op wel heel opvallende wijze behaalde. De enige Nederlandse in het veld, Joyce Chong, maakte het allemaal al niet meer mee, zij miste zaterdag de cut. 

Einduitslag