Nieuwe buggy's op Lage Vuursche

Nieuwe buggy's op Lage Vuursche

Met de levering van vijftien nieuwe E-Z-GO RXV golfkarren met ELiTE Lithium accu is Golfsociëteit De Lage Vuursche de eerste Europese gebruiker van deze nieuwe buggy. E-Z-GO is de eerste producent die Lithium accutechniek op grote schaal toepast in golfkarren.

Arnoud de Jager, directeur van Golfexploitatiemaatschappij De Lage Vuursch: 'We streven naar een zeer hoog serviceniveau voor onze leden. De E-Z-GO RXV past hier perfect bij. Deze golfkar biedt de golfer een optimaal comfort door meer zitruimte en ruimte voor golftassen en kleding. Ook het automatisch remsysteem draagt bij aan dit comfort maar zorgt tevens voor een grotere veiligheid tijdens de golfronde'.

Maar ook bij de bescherming van de golfbaan is de RXV onderscheidend. Het automatisch sperdifferentieel op de achterwielen voorkomt doorslippen van de wielen en daarmee schade aan de grasmat. Het ELiTE lithium accusysteem doet daar nog een flinke schep bovenop. Met de 85% gewichtsbesparing die deze accu’s opleveren wordt de baan aanzienlijk minder belast.

Ook bij het onderhoud maakt het ELiTE accupakket het verschil. Was het onderhoud aan de RXV door het ontbreken van een conventioneel remsysteem al minimaal, met een volledig onderhoudsvrij accusysteem is ook dit gedeelte nu afgedekt. De accu wordt geleverd met vijf jaar fabrieksgarantie zonder gebruiksbeperking.

De geleverde karren zijn uitgevoerd met een 7” TFT-scherm met daarop het Textron Fleet Management (TFM) GPS-systeem. Hiermee kunnen golfers afstanden bekijken, communiceren met de players assistants en scores bijhouden. Het online managementsysteem maakt het mogelijk zones in en uit te schakelen zodat de baan wordt beschermd als bijvoorbeeld de weersomstandigheden dit noodzakelijk maken zonder dat de karren geheel buiten gebruik dienen te worden genomen.

(Persbericht)