Helft Nederlanders mag door in Schotland

In de Scottish Hydro Challenge haalden drie van de zes Nederlanders de cut.

In de Scottish Hydro Challenge haalden drie van de zes Nederlanders de cut. Maarten Lafeber (-3), Reinier Saxton (-1) en Darius van Driel (+1) mogen nog twee ronden aan de bak, terwijl Daan Huizing (+3), Wil Besseling (+4) en Jurrian van der Vaart (+4) na 36 holes klaar zijn.

Maarten Lafeber had op de par-71 van de Macdonald Spey Valley GC de eerste twee dagen 70 en 69 slagen nodig en is op de gedeeld 25ste plaats (-3) de beste Nederlander, maar waarschijnlijk heeft Reinier Saxton vanavond het beste humeur.

De 29-jarige Nederlander begon gisteren met een 75 (+4) en leek vandaag al snel bezig aan een kansloze missie: na drie holes (hij begon op 11) stond hij drie boven par voor zijn ronde en zes boven voor het toernooi.

Maar een eagle op de par-5 dertiende hole bleek het startsein voor een geweldige inhaalrace. Er volgden nog zes birdies en nergens hoefde hij meer een slag in te leveren, zodat Saxton met een 66 (-5) en een totaal van -1 uiteindelijk eenvoudig het weekend haalde.

De laatste Nederlander die zijn verblijf in Schotland wist te verlengen was Darius van Driel, al was het met +1 (72-71) op het randje.

De leiding is halverwege de Scottish Hydro Challenge in handen van de Zweed Mikael Lundberg. Op -10 heeft hij een slag voorsprong op de rest van het veld, maar er staan 15 spelers binnen vijf slagen.

Leaderboard