Spelerslijst Zwitserleven Dutch Junior Open bekend

De deelnemers aan het Zwitserleven Dutch Junior Open komen uit twintig verschillende landen.

Aan het internationaal jeugd amateur golftoernooi dat van 19 tot en met 22 juli as. op de bosrijke baan van Toxandria in Molenschot wordt gespeeld, doen 80 jongens en 40 meisjes mee uit zo’n 20 verschillende landen.

Spelerslijst

Uit de meer dan 120 inschrijvingen die de organisatie ontving voor de 33e editie van het toernooi werd de spelerslijst samengesteld op basis van de noteringen de World Amateur Golf Ranking (WAGR) de European Golf Ranking (EGR) en op basis van handicap. Daarnaast werd door de organisatie van het Dutch Junior Open een aantal wildcards ter beschikking gesteld aan veelbelovende jonge amateurs. Spelers die niet werden geselecteerd, wordt de gelegenheid geboden om deel te nemen aan de Monday Qualifier. Aan de winnaar van de Monday Qualifier bij de jongens en meisjes worden de laatste wildcards voor het Zwitserleven Dutch Junior Open verstrekt.

Titelverdediger

De winnaar bij de jongens in 2016, Alan De Bondt uit België zal dit jaar zijn titel verdedigen. Hij zal het op moeten nemen tegen sterke spelers uit onder meer Thailand, Engeland, Schotland en ook Nederland. Uit Thailand neemt Sadom Kaewkanjana, 70e op de World Amateur Golf Ranking (WAGR), deel aan het jeugd amateurtoernooi en uit Engeland Todd Clements die plaats 153 inneemt op de wereld amateur ranglijst. Vanuit Schotland speelt Sandy Scott mee; hij staat 166e op de wereld amateur ranglijst. Vanuit Nederland staan onder meer Lars Keunen en Dario Antonisse op de spelerslijst van het Zwitserleven Dutch Junior Open.

Bij de meisjes doet uit Nederland Judith van der Voort mee aan het Zwitserleven Dutch Junior Open. Vorig jaar werd zij 4e. Uit Nederland staan verder op de spelerslijst Anouk Sohier en Pasqualle Coffa. Zij zullen het op moeten tegen onder meer de Chinese Yiyi Liu, afgelopen jaar nog 3e en de Zweedse Tilda Larrson, 188e op de wereld amateur ranglijst.

De volledige spelerslijst van het Zwitserleven Dutch Junior Open 2017 is te raadplegen op www.junioropen.nl/players/participants.

Voor de winnaars van het Zwitserleven Dutch Junior Open bij de jongens en de meisjes ligt er een wildcard klaar voor deelname aan het KLM Open en het South African Women’s Open. Tot de eerdere deelnemers aan het Dutch Junior Open behoren onder meer Joost Luiten, Christel Boeljon, Thomas Pieters, Nicolas Colsaerts en Danny Willet, winnaar van The Masters in 2016.

Zwitserleven hoofdsponsor

Zwitserleven is de nieuwe sponsor van het Dutch Junior Open. Zwitserleven is al meer dan 100 jaar de verzekeraar voor inkomen, nu en later. Als gespecialiseerde pensioenverzekeraar biedt Zwitserleven haar klanten een gevarieerd pakket diensten en producten. Zwitserleven wil mensen helpen hun financiële toekomst vorm te geven; een gevoel van onbezorgd genieten, beter bekend als “Het Zwitserleven Gevoel”. Zwitserleven belegt zoveel mogelijk in duurzame fondsen met oog voor mens en milieu. Zwitserleven is er dan ook trots op dat zij al vijf keer op rij is uitgeroepen tot de verzekeraar die het meest verantwoord belegt.

Het Zwitserleven Dutch Junior Open is op alle dagen kosteloos toegankelijk voor bezoekers.

(Foto: Golfsupport / Persbericht)