165 holes in 16 uur

In 16 uur en 30 minuten non-stop 165 holes golfen voor het goede doel

De blaren stonden op zijn handen én zijn voeten maar Patrick Ascher heeft zijn golfmarathon volbracht. Op golfbaan de Goyer in Eemnes speelde de amateurgolfer gisteren in 16 uur non-stop maar liefst 165 holes voor het goede doel: KiKa. De bijzondere actie leverde dankzij tientallen sponsors een bedrag van 22.000 euro op voor de stichting die zich inzet om de genezingskans van jonge kinderen met kanker te vergroten.

Bij het krieken van de dag was de 41-jarige Ascher met zijn marathon gestart om pas laat in de avond op een schemerige 18de green uitgeput maar tevreden onder luid applaus zijn laatste slag te doen.

Wat bezielt iemand om deze immense fysieke uitdaging aan te gaan? Ascher: “De belangrijkste reden is dankbaarheid. Ik ben zelf nog fit en heb een gezonde vrouw en twee gezonde kinderen. Maar ik realiseerde me ook steeds meer dat het ook anders kan zijn, bijvoorbeeld dat je kinderen niet zo gezond zijn. Ieder jaar krijgen in ons land vele honderden kinderen kanker. Van deze kinderen zal 25% het niet halen, een vreselijk hoog percentage. KiKa heeft als doel om de genezingskans voor kinderen met kanker tot 95% te vergroten. Maar om dat te realiseren is veel en kostbaar onderzoek nodig en dit ingezamelde geld kan daarin bijdragen."

Een andere aanleiding voor deze golfmarathon is het feit dat Patrick eind van het jaar in het kader van ‘Run a marathon for KiKa’ ook aan de marathon van New York gaat deelnemen. Voor deelname is sponsorgeld nodig en deze golfmarathon leek hem een ludieke manier om extra sponsorgeld in te zamelen. Patrick: "Voor de goede orde: ik betaal al mijn kosten als tickets en verblijf voor de marathon straks zelf, het geld dat ik via deze KiKa golfmarathon en mijn andere acties heb opgehaald, gaat 100% naar het goede doel. Ze hebben daarvoor een mooie constructie: het ingezamelde geld komt niet eens op mijn rekening, dat gaat direct naar KiKa.”

Dankzij deze golfmarathon en andere initiatieven zoals een veiling van unieke golfartikelen, staat de sponsorteller van Patrick inmiddels in totaal al op 34.000 euro. Patrick: "Echt geweldig en ik hoop natuurlijk dat er de komende maanden via mijn website patrickrunsforkika.com nog meer geld binnenkomt!"

(persbericht)