Eindelijk weer Cabrera Bello

Schots Open 2017.

Hij moest er lang op wachten – zijn laatste overwinning was de Dubai Desert Classic van 2012 – maar in het Schots Open maakte Rafa Cabrera Bello het eindelijk weer een keer af. In een play-off schoof hij de Engelsman Callum Shinkwin opzij.

Met een indrukwekkende slotronde van 64 slagen (acht birdies en geen smetje op de kaart) zette de talentvolle Spanjaard een 'clubhouse target' van -13 neer. Dat leek net een slag teveel, want Shinkwin speelde foutloos en had aan een par op de par-5 achttiende hole genoeg voor zijn eerste overwinning op de Europese Tour.

Goed spelen is één ding, maar winnen blijft lastig.

Shinkwin had ongeluk dat zijn tweede slag net achter de greenside bunker kwam te liggen. Hij nam te veel risico met zijn chip, die van de green afrolde, en liet vervolgens zowel zijn eerst als tweede putt te kort. Bogey, -13, play-off.

In de play-off sloeg de 19-jarige Engelsman weer een geweldige tweede bal, maar nu kwam hij zo mogelijk nóg lastiger achter dezelfde bunker te liggen. Rafa liet zijn ervaring gelden en sloeg van 250 meter een houten-3 op vier meter van de vlag. Hij miste de eagleputt, maar een birdie was voldoende voor voor zijn derde overwinning op de Europese Tour.

'Ik heb zoveel kansen gehad, die ik niet kon afmaken, dat er toch wel wat spanning op kwam te staan', aldus de 33-jarige Ryder Cup-speler. 'Ik speelde vandaag het beste golf van mijn leven en het is ongelofelijk om weer te winnen. Het is te lang geleden.'

De Fransman Matthieu Pavon werd derde op -10, gevolgd door een groep met Padraig Harrington, Matt Kuchar en Anthony Wall op -8. Ook Rickie Fowler, Ian Poulter en Andy Sullivan lieten op -7 zien dat ze voor deze week grote plannen hebben op The Open.

Leaderboard