LET-winnares wint Dutch Junior Open

`Ruime zege Thaise op Toxandria

Niet eerder had het Zwitserleven Dutch Junior Open een winnares van een wedstrijd op het hoogste niveau in het veld. De 14-jarige Thaise Atthaya Thitikul won enkele weken geleden als jongste speelster ooit een wedstrijd op de Ladies European Tour, maar zag daarin geen reden haar deelname aan de wedstrijd in Brabant te annuleren.

Dat was maar goed ook want de Thaise behaalde niet alleen een ruime overwinning, ze tekende ook voor een nieuw baanrecord op Toxandria. 

In plaats van in de laatste ronde op haar ruime voorsprong te leunen, deed Thitikul er nog een schepje bovenop voor een 63 (-9, mét een bogey) en een totaal van twintig onder par, maar liefst tien slagen beter dan nummer twee Tilda Larsson die op haar beurt ook weer vijf slagen voorstond op de nummer 3 van de eindrangschikking. 

Pasqualle Coffa en Anouk Sohier eindigden als beste Nederlandse speelsters op de gedeeld veertiende plaats, op een onwaarschijnlijke 32 slagen van de nieuwe kampioen.

Bij de jongens was het een stuk spannender en vooral een Engels feestje. De nummers een, twee en drie deelden dezelfde nationaliteit en daarmee het complete erepodium met Thomas Sloman (-13) als beste, al was het met de kleinst mogelijke voorsprong op Balley Gill (-12) en twee slagen voor Ben Firth (-11).

Koen Kouwenaar eindigde met -8 als gedeeld vijfde en beste Nederlander, terwijl veel andere landgenoten net buiten de top-10 eindigden: Nordin van Tilburg, Felix van Dijk, Thimo Thans en Piet Hein Bakkenes eindigden als gedeeld elfde, terwijl ook Stan Kraai, Mike Toorop, Henri Lai en Mike Korver bij de beste twintig eindigden.

Einduitslag

(Foto: LET)