Jeugd welkom bij Joost Luiten

Op zondag 20 augustus vindt in Rotterdam de eerste Joost Luiten Classic plaats.

Op zondag 20 augustus vindt in Rotterdam de eerste Joost Luiten Classic plaats.

Het grote golftoernooi voor kinderen van 4 tot 12 jaar - dat bestaat uit clinics en een wedstrijd - wordt georganiseerd door de Stichting Rotterdamse Sporticonen in samenwerking met Golfcenter Seve Rotterdam en de NGF.

Deelname aan deze dag is gratis.

Het programma bestaat uit clinics om nog niet golfende of beginnende kinderen kennis te laten maken met de sport en een wedstrijd over negen holes met verrassingen voor kinderen die al wel golfen.

Via joostluitenclassic.nl kunnen kinderen zich opgeven voor de ronde van 11.00 tot 13.00 uur of van 13.00 tot 15.00 uur (de indeling wordt gemaakt op leeftijd). Direct na iedere ronde is er een lekkere lunch. Joost Luiten maakt deze dag extra uniek, omdat hij voor jonge golfers met een handicap van 18 of lager een felbegeerde plek ter beschikking stelt voor Beat the Pro tijdens het KLM Open.

Joost heeft een eigen trainingsruimte bij Golfcenter Seve Rotterdam en voor de jeugd in Rotterdam maakt hij graag ruimte vrij in zijn agenda.

‘Ik vind het enorm belangrijk om mijn passie over te dragen op kinderen’, zegt hij. ’In een ongedwongen sfeer zoals deze opzet mogelijk maakt, in mijn eigen stad Rotterdam, is dat natuurlijk het allermooist. Ik hoop dan ook veel kinderen te mogen ontmoeten.’

Voor de NGF is jeugdgolf één van de speerpunten binnen het meerjarenbeleidsplan.

‘Rotterdamse Sporticonen en Golfcenter Seve bieden kids door middel van de clinics een eerste kennismaking met golf én gunnen hen de kans om met Joost te spelen. Deze opzet sluit naadloos aan bij de filosofie van GOLF RAAK!, het programma van de NGF om kinderen te bereiken. Daarom steunen wij dit initiatief van harte’, aldus NGF-directeur Jeroen Stevens.

Rotterdamse Sporticonen wil Rotterdamse sporthelden eren én de gezondheid van Rotterdamse kinderen bevorderen. De kracht van het sportieve erfgoed inzetten voor een gezonde jeugd en sociale samenhang in de stad.

Om dat te bereiken, organiseert de stichting gratis jeugdsport-evenementen als jaarlijkse traditie onder de naam van en met medewerking van Rotterdamse sporticonen of hun nabestaanden. De evenementen zijn toegankelijk voor álle kinderen en kennen geen enkele drempel.

Breedtesport verbroedert en vormt de basis voor topsport. Vanuit topsport ontstaan iconen, zo luidt de gedachte.