McIlroy ontslaat caddie

Volgens persbureau Reuters heeft Rory McIlroy zijn caddie J.P. Fitzgerald ontslagen.

Volgens persbureau Reuters heeft Rory McIlroy zijn caddie J.P. Fitzgerald ontslagen. De samenwerking begon in 2008, kort nadat de Noord-Ier professional werd, en resulteerde in vier Majors en de hoogste positie op de wereldranglijst.

Na de recente 'scheiding' van Phil Mickelson en Jim 'Bones' Mackay – na 25 jaar trouwe dienst – is dit het tweede langdurige 'tourpartnerschap' dat dit jaar klapt. McIlroy en Fitzgerald werkten negen jaar samen.

Tijdens The Open van vorige week bedankte McIlroy zijn landgenoot nog nadrukkelijk omdat hij hem na een dramatische start in de openingsronde – hij was vijf boven par na zes holes – hardhandig wakker schudde en weer op het juiste spoor zette.

'What the f*ck are you doing? You are Rory McIlroy!', zou J.P. gezegd hebben. McIlroy herpakte zich met vier birdies op de tweede negen en bracht een solide 71 binnen, waardoor hij zondag nog in-contention was. 'He did a great job and kept me positive', aldus de nummer-4 van de wereld na de ronde.

Het bleek het laatste 'kunstje' van J.P. (wat staat voor John Paul), die een topamateur was en eerder de tas van Darren Clarke en Paul McGinley droeg. Met een geschat inkomen van 9 miljoen euro in de laatste negen jaar behoort hij tot de best verdienende caddies ooit.

Het management van McIlory wil niet reageren op de 'break-up', maar volgens de Engelse krant The Telegraph zeggen andere tourcaddies dat 'het eraan zat te komen'.

Volgens de geruchten zal Harry Diamond, een jeugdvriend van Rory, de honneurs voorlopig waarnemen. De Engelse tabloid The Mirror vermoedt dat McIlroy als volwaardige vervanger van Fitzgerald het oog heeft laten vallen op Billy Foster - al jaren de caddie van Westwood en daarvoor van onder andere Clarke en Ballesteros - of Craig Connelly, die voor Martin Kaymer werkt.