Cleveland CBX cavity back wedge

Cleveland CBX cavity back wedge.

Volgens onderzoek speelt meer dan driekwart van de golfers met cavity back ijzers en daarom heeft Cleveland een wedge ontwikkeld die hier qua speeleigenschappen op aansluit. De CBX cavity back wedge is lichter en stabieler dan een standaardwedge.

Bij cavity back clubs zit er een holte achter het clubblad, waardoor er meer gewicht laag en aan de zijkanten van het clubhoofd kan worden geplaatst. Dit maakt de club stabieler en vergevingsgezinder. Cleveland heeft dit ontwerp doorgevoerd in de nieuwe CBX cavity back wedges.

'Tourwedges zijn divers en zorgen voor spin op de bal, maar ze zijn beduidend zwaarder en missen de vergevingsgezindheid die golfers intussen gewend zijn van hun ijzers', zegt John Rae, vicepresident R&D bij Cleveland Golf. 'De CBX combineert de spin en veelzijdigheid van onze tourwedges met een cavity back design dat controle en vergevingsgezindheid biedt.'

De CBX is lichter dan standaardwedges, hij slaat makkelijker en sluit qua gevoel en looks dus beter aan op de ijzers in de tas van de meeste golfers. Het cavity back ontwerp maakt het ook mogelijk het zwaartepunt zeer precies te plaatsen (Feel Balancing Technology), wat zorgt voor een beter gevoel en consistentere afstandscontrole.

Tussen de groeven van het Rotex clubblad zijn extra sleuven gefreesd om meer frictie met de cover van de bal te krijgen. Hierdoor spint de CBX net zoveel (en soms zelfs meer) dan normale wedges.

De zool heeft – in navolging van 'stalgenoot' Srixon – een nieuw, V-vormig ontwerp gekregen (Dual-V grind), die de interactie met de ondergrond verbetert en zowel van het gras als uit de bunker extra vergevingsgezindheid biedt.

De CBX cavity back wedge is verkrijgbaar met lofts van 46 tot 60 graden en ligt in september in de winkel.

www.clevelandgolf.com

Prijs: € 139,- (staal heren/graphite dames), € 149,- (graphite heren)