Azië heerst

Een Brits Open-titel voor Zuid-Korea en het Land van de Rijzende Zon domineert in het Bridgestone Invitational.

Een Brits Open-titel voor Zuid-Korea en het Land van de Rijzende Zon domineert in het Bridgestone Invitational.

Met een verbluffende 61 speelde Hideki Matsuyama zich op de slotdag van het Bridgestone Invitational naar zijn tweede zege in een World Golf Championship.

De 25-jarige Japanner maakte een eagle en zeven birdies – waarvan drie op rij als slot – om het baanrecord van de par-70 South Course van de Firestone Country Club te evenaren.

Matsuyama kreeg een totaal van zestien onder par achter zijn naam, vijf slagen beter dan de Amerikaan Zach Johnson.

Thomas Pieters begon de laatste ronde als gedeeld leider, maar na een 71 kwam de Belg niet verder dan de vierde plaats – met acht slagen achterstand op Hideki Matsuyama.

De speler uit Japan boekte in Akron, Ohio zijn vijfde zege op de PGA Tour.

Op de wereldranglijst blijft Matsuyama overigens derde achter Dustin Johnson en Jordan Spieth

Volledige eindstand

I.K. Kim uit Zuid-Korea begon de laatste ronde van het Ricoh Women’s British Open als de nummer een en zijn liet zich op de par-72 baan van de Kingsbarns Golflinks aan de Schotse oostkust niet meer achterhalen.

Kim ging in 71 slagen rond en ze zag de Engelse Jodi Ewart Shadoff (64) nog wel dichterbij komen, maar uiteindelijk was het verschil twee slagen: -18 om -16.

Anne van Dam startte de laatste ronde goed en even leek een plaats bij de eerste tien haalbaar. Maar Van Dam kwam na een 72 niet verder dan de 39ste plaats. Ze kreeg een totaal van 283 (-5) achter naam.

Volledige eindstand

Anne van Dam en caddie kijken gespannen toe | © Golfsupport

Het Fins Challenge Open werd de hele week gehinderd door regen, veel regen. De vierde ronde ging zondag wel van start, maar in een mum van tijd stond er weer veel te veel water op de par-72 baan van het Vierumäki Resort.

De stand na ronde drie werd derhalve de eindstand en Paul Howard ging met de trofee en de winnaarscheque naar huis. De Engelsman had met een totaal van -17 twee slagen voorsprong op de Zweed Simon Forsstrom.

Maarten Lafeber was de beste van de vier Nederlanders. De coach/speler werd met -10 gedeeld achttiende.

Reinier Saxton en Jurrian van der Vaart werden gedeeld achttiende (-8). Darius van Driel miste de cut.

Volledige eindstand

Foto boven (Matsuyama) en foto Kim: Getty Images