Deze Week in Golf

Van der Vaart speelt in Denemarken ... Geen Nederlanders in Rolex Trophy ... Start Play-offs PGA Tour

Van der Vaart speelt in Denemarken ... Geen Nederlanders in Rolex Trophy ... Start Play-offs PGA Tour


Europese Tour

Toernooi: Made In Denmark
Data: 24 - 27 augustus 2017
Baan: Himmerland Golf & Spa Resort, Farso, Denemarken
Par: 71
Lengte: 6.750 meter
Prijzengeld: € 1.800.000
Winnaar in 2016: Thomas Pieters (Bel)
Nederlanders: Jurrian van der Vaart
Mooie namen: Thomas Pieters, Martin Kaymer, Andrew Johnston, Thobjorn Olesen en Soren Kjeldsen
Laatste winnaars: 2016 - Thomas Pieters (Bel), 2015 - David Horsey (Eng), 2014 - Marc Warren (Sch)
Televisie: Alle dagen live op Ziggo Sport Golf. Donderdag en vrijdag van 11.30-13.30 uur en van 15.00-18.30 uur. Zaterdag en zondag van 12.30-17.00 uur.
Bijzonderheden:  Voor het vierde achtereenvolgende jaar hebben de Denen - behoorlijk succesvol op de Europese Tour - weer een eigen toernooi op de Europese Tour.
Himmerland is vanaf dag 1 een succes gebleken, niet in het minst vanwege de par-3 zestiende (117 meter) met zijn ruimte voor veel fans. De hole wordt liefkozend Himmerland Hill genoemd.
Geen Joost Luiten deze week - en ook volgende week doet hij niet mee - maar wel Jurrian van der Vaart. Hij stond hoog genoeg op de rankings om te spelen. 'Die kans pak je natuurlijk', zei hij. 'En volgende week doe ik ook mee aan het Tsjechisch Masters.'
Dat Van der Vaart aan de start verschijnt, toont wel aan dat het veld deze week nogal tegenvalt, zo zien we op de site van de Europese Tour.
Op bevel van CEO Keith Pelley is deze site overigens terug naar af. Eind mei van dit jaar presenteerde men iets nieuws. In alle opzichten was die site een regelrecht drama en men heeft besloten om het goede, oude beestje van stal te halen. En Pelley geeft ook grif toe dat de Tour helemaal fout zat. En dat pleit voor de man.
Vorig jaar won de man die straks zo'n pijnlijke afwezige op The Dutch is: Thomas Pieters. De Belg kwam in 2016 tot een score van zeventien onder, een slag beter dan de Welshman Bradley Dredge
Vanaf donderdag 8.00 uur Live Scoring via website Europese Tour


US Tour

Toernooi: The Northern Trust
Data: 24 - 27 augustus 2017
Baan: Glen Oaks Club, Old Westbury, New York, Verenigde Staten
Par: 70
Lengte: 6.717 meter
Prijzengeld: $ 8.750.000
Winnaar in 2016: Patrick Reed (VS)
Nederlanders: Geen
Laatste 5 winnaars: 2016 - Patrick Reed (VS), 2015 - Jason Day (VS), 2014 - Hunter Mahan (VS), 2013 - Adam Scott (Aus), 2012 - Nick Watney (VS)
Televisie: Vier dagen live op Ziggo Sport Golf. Donderdag en vrijdag 20.00-24.00 uur. Zaterdag en zondag van 19.00-24.00 uur.
Bijzonderheden:  De beste 125 spelers van de FedEx Ranking na het Wyndham Championship hebben zich geplaatst voor de play-offs. En die beginnen deze week met The Northern Trust. Dit bedrijf was sponsor van het Los Angeles Open, maar men koos voor deel van het naseizoen tien Barclays zich afmeldde.
Er komen deze week 120 aan de start. Onder anderen Sergio Garcia en Adam Scott laten deze week verstek gaan.
Na The Northern Trust wordt de nieuwe ranking opgemaakt en de eerste honderd doen mee in Boston, daarna plaatsen de beste zeventig zich voor ronde drie (Chicago). Aan het afsluitende Tour Championship doen de beste dertig spelers mee.
Voor het eerst is de 27-holes baan van Glen Oaks - aangelegd in 1924 en drastisch gerenoveerd in 2014 - gastheer van dit kampioenschap. Men heeft voor deze week een keuze gemaakt van de beste holes van Glen Oaks.
Vanaf donderdag 14.00 uur Live Scoring via website US Tour


Challenge Tour

Geen Nederlanders die mee mogen doen aan de Rolex Trophy op de Golf Club de Genève. Alleen de beste veertig spelers van de jaarranking van 10 augustus mogen van 23 - 26 augustus (woensdag - zaterdag) meedoen aan het met 250 duizend euro gedoteerde toernooi.
Vanaf woensdag 8.00 uur Live Scoring via website Europese Tour


Pro Golf Tour

Een weekje rust. Van 3 - 5 september wordt in Polen het Wroclaw Open gespeeld.
Meer informatie


Alps Tour

Even vakantie op dit circuit. Het eerstvolgende toernooi is het Cervino Open, dat van 31 augustus - 2 september op de baan van de Cervino Golfclub bij de Italiaanse plaats Cervinia wordt georganiseerd.
Meer informatie

 Foto boven: Jurrian van der Vaart (Golfsupport.nl)