Foto’s, België en Rory

Er mogen foto’s worden gemaakt tijdens wedstrijden van de Europese Tour, er lijkt een Belgisch Open aan te komen en Rory gaat rust nemen.

Er mogen foto’s worden gemaakt tijdens wedstrijden van de Europese Tour, er lijkt een Belgisch Open aan te komen en Rory gaat rust nemen.

Tijdens het Iers en het Schots Open werd er al mee geëxperimenteerd, maar nu is het officieel: tijdens wedstrijden van de Europese Tour mogen toeschouwers plaatjes maken met hun smartphone.

De enige voorwaarde is dat de telefoons in de stille stand staan en dat de flitsmogelijkheid is uitgezet.

 

Het laatste Belgisch Open werd in 2000 gespeeld. Dat was op de Royal Le Zoute Golfclub bij Knokke en Lee Westwood was voor de tweede keer in drie jaar de winnaar.

Het zong al enige tijd rond dat het bedrijfje van Thomas Pieters plannen had voor een revival. De website Golf.be meldde eerder deze week dat baan (Rinkven), en week (17-20 mei) al min of meer vast stonden, maar daar zijn onze Belgische collega’s op teruggekomen. Men verwacht nu dat er volgende maand nadere berichten zullen komen. Niet alleen over baan en datum, maar ook over de spelvorm.

Rinkven ligt iets ten noordoosten van Antwerpen, niet ver van de A19.

Vraag is echter waarom men niet naar Knokke zou gaan, een baan die door alle pro’s wordt geroemd.

Het Belgisch Open werd voor het eerst in 1910 gespeeld en is dus twee jaar ouder van ons Open.


Rory McIlroy speelt dit jaar nog de play-off wedstrijden van de US Tour en in oktober het Schotse Alfred Dunhill Links Championship
En dan gaat de stekker eruit.

Aan de vooravond van The Northern Trust, het eerste toernooi van de play-offs, kondigde McIroy aan dat hij na St Andrews niet meer speelt in 2017. Dat betekent dus dat de Europese Tour zijn absolute nummer een zal moeten missen in de Final Series.

Eind november wil hij weer ballen gaan slaan om dan in januari toernooien te gaan spelen. Waarschijnlijk in de VS.