Gronings Open prooi voor topamateur Koopmans

Score onder par goed voor winst in Gronings Open

Maar liefst 80 golfers uit het hele land streken afgelopen zaterdag neer in Veendam. Op Golfclub de Compagnie werd gestreden om de eer van Groningen tijdens het Gronings Open golfkampioenschap. Roelof Koopmans, topamateur en speler van de Noord Nederlandse Golf & Country Club in Glimmen, weet met een ronde in 71 slagen (-1) de overwinning en titel binnen te slepen.

‘Ik ben erg trots dat ik de titel dit jaar heb kunnen winnen’ aldus Koopmans na afloop van de wedstrijd. ‘Dankzij een heel goede tweede negen holes met onder andere vier birdies heb ik de andere toppers achter mij kunnen houden’.

Net als tijdens de voorgaande edities is Golfclub de Compagnie in Veendam de gastheer van het Gronings Open. Er is gespeeld in drie categorieën waardoor het kampioenschap zowel voor de recreatieve golfer als voor topamateurs interessant is.

De overwinning in de andere twee categorieën ging naar Fabio de Leo van Golfclub de Compagnie en Laura Wilpstra, net als Koopmans ook lid van de Noord Nederlandse Golf & Country Club. De beste netto dagscore (65) is gemaakt door Egbert Hidding (Noord Nederlandse) die daardoor naar huis gaat met een flink prijzenpakket.

Henk van Dijken van toernooiorganisatie Pro Golf Events kijkt tevreden terug op de vierde editie: ‘Net als elk jaar is de samenwerking met de golfbaan en haar vrijwilligers erg goed verlopen. De golfbaan was in topconditie en als de weergoden ons ook goed gezind zijn en iedereen keert meer een glimlach huiswaarts, dan kan onze dag niet meer stuk’.

Meer informatie over de vierde editie van het Gronings Open is te vinden op de website van Pro Golf Events - www.progolfevents.nl/groningsopen.

(persbericht)