Twee Nederlanders in actie in weekend

Slecht weer verpest speelschema European Tour

Maarten Lafeber en Jurrian van der Vaart mogen allebei zaterdag de baan in, in het D+D Real Tsjechisch Masters, maar het is daarmee niet gezegd dat ze er ook zondag bij zijn. 

Het weer in Praag is - zacht gezegd - beroerd. De verwachtingen aan het begin van de week waren slecht en komen ook nog eens goeddeels uit op het Albatros Resort. Het regende vrijdag vrijwel onafgebroken hard, zo hard en zo lang dat de baan het overtollige water uiteindelijk niet meer kon verwerken en de organisatie daarmee dwong de tweede ronde stil te leggen voor de rest van de dag.

Een groot deel van het veld moet daarom morgen terugkomen om de tweede ronde af te maken, en vier groepen moeten uberhaupt nog starten voor ze de helft van de wedstrijd er op hebben zitten.

Jurrian van der Vaart is al bijna zover, maar de Nederlander slaagde er - na 5,5 uur ploeteren in de regen - nét niet in het clubhuis te halen. Toen de toeter ging had hij er zeventien holes opzitten, maar ook hij moet morgen terugkomen om de tweede ronde af te maken. Van der Vaart maakte twee birdies en twee bogeys en staat met +1 voor de wedstrijd vooralsnog aan de goede kant van de cutline, al valt te vrezen de spelers die vandaag niet - of veel minder holes - speelden, morgen zullen profiteren van de betere omstandigheden.

Een van de spelers die zaterdag het grootste deel van de tweede ronde nog moet spelen, is Maarten Lafeber. De Nederlandse routinier staat na drie holes op -1 voor de dag en +1 voor het toernooi. Ook hij staat daarmee gedeeld vijftigste maar heeft nog veel meer holes om te klimmen in het klassement.

Leider in het warme en droge clubhuis is Lee Slattery. De Engelsman ging rond in zeven onder par en staat met die score nipt aan kop in de wetenschap dat veel van de achtervolgers meer holes te spelen dan slagen achterstand hebben.

Leaderboard

(Foto: Golfsupport)