Porteous wint in Tsjechië

De jonge Zuid-Afrikaan bleef de rest van het veld twee slagen voor.

De jonge Zuid-Afrikaan bleef de rest van het veld twee slagen voor.

Haydn Porteous begon de laatste ronde op de par-72 baan van het Albatross Resort bij Praag met drie slagen achterstand op Lee Slattery, maar met een 69 passeerde hij de Engelsman op de ranglijst.

Porteous en Slattery hielden elkaar lang in evenwicht in dit met een miljoen euro gedoteerde toernooi van de Europese Tour.

Lee Slattery maakte echter dure bogeys op vijftien en zeventien. Met een 73 kwam hij op een totaal van -11, twee slagen achter Porteous, die in Praag tot de vijfde Zuid-Afrikaanse Europese Tour- zege van het seizoen kwam.

Jurrian van de Vaart begon de slotdag als de nummer laatst. Hij speelde de achttien holes zondagmorgen in zijn eentje in 78 slagen. Van der Vaart werd met een totaal van +13 niet eens de drager van de rode lantaarn: hij liet de Zuid-Afrikaan Lombard en Khongwatmai uit Thailand net voor en werd 67ste.

Ronduit teleurstellend was het optreden van de man die twee jaar geleden won: Thomas Pieters. Hij sloot af met een 83 (…) – inclusief een 8 op de par-4 achtste, waar een 6-putt moest worden genoteerd. Pieters werd uiteindelijk – net voor Van der Vaart – 66ste.

Volledige eindstand via website van de Europese Tour

Foto boven: Haydn Porteous (Golfsupport.nl)