Amateur wint pro-am Spaarnwoude

Lokale amateur valt in en wint

Na een vooral door de zon zinderende shootout heeft amateur Daan Pas de Pro-Am ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van Golfclub Spaarnwoude gewonnen.

Een amateur die een Pro-Am wint? Ja dat kan omdat een pro uit Rotterdam zich had verslapen (!?), de organisatie razendsnel Daan Pas, een van de beste amateurs uit hun ledenbestand, verzocht in te vallen en zo ook een plekje in de felbegeerde spelerslijst creëerde voor Daans vader Marcel Pas, die eerste stond op de reservelijst. Iedereen blij, de Pro-Am met vierentwintig flights en drieëntwintig profs kon van start.

 Maar dat Daan Pas ook met een vierde plaats met 74 slagen (na Stewart Mathie met 71, Jan Zwemmer met 74 en Ronald Stokman met 74) aan de shootout zou meedoen, daar had niemand op gerekend. In de door NGF-referee Roel Failé deskundig geleide finale hield de jonge amateur het hoofd koel. Met riskante keuzes, local knowledge en vooral loepzuivere putts wist hij Ronald Stokman, de huizenhoge favoriet en ex-Spaarnwoude prominent, op de vierde shootouthole achter zich te houden.

Foto: Constant Verpoorten

(persbericht)