Start The Dutch Junior Golf Academy

Ook de jongste jeugd kan terecht op The Dutch

Trainen met de beste coaches, state of the art equipment en op de beste baan van Nederland met alle bijbehorende faciliteiten: het kan vanaf 1 oktober bij The Dutch Junior Golf Academy. The Dutch Junior Golf Academy richt zich op gemotiveerde en ambitieuze jonge golfers tot en met 17 jaar. The Dutch Junior Golf Academy is het eerste niveau van het concept van The Dutch Futures.

The Dutch Futures Junior members krijgen naast hun lidmaatschap de mogelijkheid specifieke trainingen op The Dutch te volgen om hun golf skills optimaal te ontwikkelen. Binnen The Dutch Futures bestaat nog een Amateur- en een Pro-membership wat in de laatste fase moet leiden tot spelen op de European Tour.

Samenvoeging

In The Dutch Junior Golf Academy worden de activiteiten van de Grünberg Golf Academy volledig geïntegreerd, waarmee deze vanaf 1 oktober als separate academie op houdt te bestaan. Harald Grünberg, grondlegger van de Grünberg Golf Academy, heeft zich de afgelopen jaren als coach in Nederland volledig gespecialiseerd in de training en begeleiding van talentvolle jeugd, het laatste anderhalf jaar met als standplaats The Dutch. Binnen The Dutch Junior Golf Academy is Harald naast senior coach verantwoordelijk voor o.a de programma inhoud. The Dutch Junior Golf Academy is een samenwerking van diverse topcoaches die gespecialiseerd zijn in het begeleiden van ambitieuze en gemotiveerde golfjunioren, waaronder Phil Allen, Raymond Scheffer, Bas van der Steur, Liesbeth Pauwels en Mitchel Kevenaar. Geraldine Grünberg wordt operationeel verantwoordelijk voor The Dutch Junior Golf Academy. Daarnaast is zij (samen met Harald Grünberg) eigenaar van Dutch Kids Golf. The Dutch Junior Golf Academy en Dutch Kids Golf gaan in de toekomst gericht samenwerken aan de ontwikkeling van jeugdgolf.

KLM Open

Tijdens het KLM Open is er gelegenheid om meer informatie te krijgen over The Dutch Junior Golf Academy en de trainingsprogramma’s die hierbij worden aangeboden. Op zaterdag 16 september van 13.30 -14.15 uur en zondag 17 september van 11.00 – 11.45 uur vinden twee informatie sessies plaats in het clubhuis van The Dutch. Tijdens deze sessies geven coaches, die op de academie les geven inzicht in de visie en trainingsprogramma’s die vanaf 1 oktober worden aangeboden. Vanwege het beperkt aantal plaatsen is vooraf aanmelden voor de informatie sessies gewenst.

In de stand van The Dutch op de Haarweg en op diverse andere locaties op het terrein zijn coaches betrokken bij The Dutch Junior Golf Academy aanwezig om meer informatie te verstrekken en vragen te beantwoorden.

(persbericht / foto: Istock)