Auto voor hole in one op Old Course Loenen

Een goede klap kan een auto waar zijn op OCL

Leden van golfclub Old Course Loenen kunnen een auto winnen door een Hole in One te scoren tijdens clubkampioenschappen en Maandbeker-wedstrijden. Een kans die normaliter alleen wordt geboden bij grote professionele golfwedstrijden.

Prijzen voor amateur-golfers zijn internationaal aan strenge regels gebonden en beperken zich doorgaans tot het niveau van een bos bloemen, golfattributen of een fles wijn. Voor een Hole in One wordt sinds kort een uitzondering gemaakt omdat het als een ‘lucky shot’ wordt beschouwd; een zienswijze die overigens niet door alle golfers die ooit een Hole in One scoorden wordt gedeeld ...

De enige instantie die wel voorwaarden stelt aan deze bijzondere prijs is de Belastingdienst, die 29% kansspelbelasting heft over de waarde van de prijs.

Sponsor Auto Spijker uit Loenen aan de Vecht voegt met het beschikbaar stellen van de ‘Hole in One’-auto’s een unieke dimensie toe aan de relatie met de golfclub. 

Tijdens de voorronde van het clubkampioenschappen van afgelopen zaterdag werd geen Hole in One geslagen. Desondanks verandert de auto waarschijnlijk binnenkort toch van eigenaar, want de Fiat 500 werd na afloop van de wedstrijd onmiddellijk meegenomen voor een proefrit.

 In ieder geval staat er in het komende weekeinde weer een bolide van Auto Spijker in de ‘etalage’ bij de afslag van hole 5, als de dames- en herenfinales van het clubkampioenschap van Old Course Loenen worden gespeeld.

(persbericht / foto: Ruud Taal)