Charity Battle KLM Open levert €55.000,- op

Fonds Gehandicaptensport wint van Linda Foundation op The Dutch

De Charity Battle, het jaarlijkse golftoernooi met bekende Nederlanders aan de vooravond van het KLM Open, is gewonnen door het team van Fonds Gehandicaptensport. Op golfbaan The Dutch werd het team van de LINDA.foundation verslagen. Beide goede doelen ontvangen elk een cheque van €27.500,-
 
De zaterdag voor het KLM Open staat traditioneel in het teken van een golfdag met bekende Nederlanders. In de KLM Open Charity Battle werd dit jaar voor het eerst gespeeld voor en door twee goede doelen. In de nieuwe opzet strijden twee teams tegen elkaar in een spannend matchplay format, vergelijkbaar met de Ryder Cup. Het team van Fonds Gehandicaptensport won met een miniem verschil van de LINDA.foundation.
 
Beide goede doelen ontvingen zaterdag aan het eind van de dag een fraaie cheque van €27.500.-. Als winnende team, verzekerde het Fonds Gehandicaptensport zich bovendien van een uitnodiging voor de KLM Open Charity Battle in 2018.
 
Bekende Nederlanders die zaterdag op The Dutch in Spijk in actie kwamen voor het goede doel waren onder anderen Toine van Peperstraten, Maurits Hendriks, Dominique Verhulst (DO), Jeroen Rietbergen, Jan Lammers, Ronald Waterreus, Rick Engelkes, Wilbert Gieske en Winston Post.
 
Op hole 14 kregen de deelnemers al een voorproefje op Beat The Pro, het spectaculaire onderdeel van het KLM Open waarbij amateurs het mogen opnemen tegen pro’s. In het golfstadion namen de deelnemers aan de Charity Battle het op tegen paragolfer Monique Kalkman.
 
“Het was een geweldige dag en ik vind dit echt een hele leuke competitieve opzet waarin twee goede doelen fondsen tegen elkaar spelen en waarbij de winnaar mag terugkomen”, aldus Toine van Peperstraten, captain van het winnende team. “We hebben als Fonds Gehandicaptensport gewonnen. Daar ben ik erg blij mee. Laat dit een mooie traditie worden.”
 
Ook Jeroen Rietbergen, captain van team LINDA.foundation, kijkt tevreden terug op de Charity Battle. “Het was heel erg leuk en vooral spannend. We hebben nipt verloren, maar ik ben blij dat we een mooi bedrag voor de LINDA.foundation hebben opgehaald.”
 
Donderdag begint op The Dutch het KLM Open. Het toernooi kent dit jaar een prachtig deelnemersveld met majorwinnaars Ernie Els en Padraig Harrington, voormalig nummer 1 van de wereld Lee Westwood en titelverdediger Joost Luiten als absolute eyecatchers.
 
 
(persbericht / foto: golfsupport)