Opbrengst goede doelen week Hitland: €25.000,-

Goed geld voor goede doelen

De week van maandag 4 tot en met zaterdag 9 september stond op Golfbaan Hitland volledig in het teken van golfen voor het goede doel.

In totaal is er met de 21e editie van de jaarlijks terugkerende goede doelen golfweek een bedrag van maar liefst €25.000 opgehaald voor twee goede doelen: Stichting Uitbus Plus Zuidplas en Stichting DaDa.

Met het thema “Sportief & Culinair genieten” zijn dagelijks diverse openbare wedstrijden georganiseerd waarbij de opbrengst volledig ten goede kwam aan het goede doel. Alle deelnemers aan de golfweek hebben 18 holes gegolfd in combinatie met een dagelijks wisselend programma op het gebied van lunch en/of diner.

Dit jaar komt de opbrengst ten goede aan Stichting Uitbus Plus Zuidplas en Stichting DaDa. Voor Stichting Uitbus Plus Zuidplas is €6.000 bij elkaar gegolfd en voor Stichting DaDa €19.000.

Stichting Uitbus Plus Zuidplas organiseert allerlei activiteiten en plezierige uitstapjes voor ouderen uit alle dorpen van gemeente Zuidplas met begeleiding en vervoer. Vanaf 2015 blijkt dit een schot in de roos, de behoefte en dankbaarheid is groot en inmiddels heeft de stichting al meer dan 2300 keer iemand een blije dag kunnen bezorgen.

Stichting DaDa realiseert diverse projecten die niet door de reguliere zorg worden vergoed vanuit één droom: ‘Zorg voor een goede kinderzorg in heel Nederland’. Zij zetten zich specifiek in voor kinderen in ziekenhuizen en zorginstellingen die extra zorg en voorzieningen nodig hebben.

(persbericht / foto: istock)