Het Rijk van Nijmegen is jarig

Vandaag, dinsdag 19 september, is het exact dertig jaar geleden dat Mr. Pieter van Vollenhoven de eerste bal op Het Rijk van Nijmegen sloeg.

Vandaag, dinsdag 19 september, is het exact dertig jaar geleden dat Mr. Pieter van Vollenhoven de eerste bal op Het Rijk van Nijmegen sloeg.

Sheila Evers, Adjunct Directeur Golfbaan Het Rijk van Nijmegen: ‘Het idee voor een golfclub in Nijmegen ontstond al in 1982 bij de Junior Kamer Nijmegen. Zij vormden een initiatiefgroep, benaderden een particuliere investeerder uit de regio, motiveerden de overheid en richtten uiteindelijk de Stichting Golfsport Nijmegen e.o. op.’

'In januari 1985 kocht de investeerder de gronden van boer Hettinga aan, en in augustus 1986 kon er, na ruim 4,5 jaar onderhandelen, rekenen en procederen, eindelijk begonnen worden aan de aanleg van de golfbaan. Weer een jaar later, op 19 september 1987, werd Golfbaan Het Rijk van Nijmegen officieel geopend door Mr. Pieter van Vollenhoven.'

Na de opening in 1987 bestond Het Rijk van Nijmegen uit een 18-holes baan aan de Nijmeegse kant, en twee 9-holes banen aan de Groesbeekse kant van het complex.In 1994 werd deze Groesbeekse kant aangepast waardoor ook hier een volwaardige 18- holes golfbaan ontstond.

Ruim 15 jaar later ging de schop weer in de grond en werden er nog eens negen holes aan de Groesbeekse kant van de baan gerealiseerd. In 2010 was het werk afgerond en werd Golfbaan Het Rijk van Nijmegen het eerste volwaardige 45-holes

Anno 2017 dag kunnen op Golfbaan Het Rijk van Nijmegen in totaal zes verschillende 18-holes lussen worden gespeeld worden.

Oude bomenlanen, uitdagende waste areas en verrassende blinde holes bepalen het karakter van de 27 holes aan de Groesbeekse kant van de baan.De grote hoogteverschillen hier bieden een fantastisch uitzicht tot aan Duitsland toe. De achttien holes aan de Nijmeegse kant van de baan zijn prachtig volgroeid en licht glooiend. Ruim 75 strategisch geplaatste bunkers vormen een sportieve uitdaging.

Op dinsdag 19 en woensdag 20 september 2017 viert Golfbaan Het Rijk van Nijmegen haar 30-jarig bestaan met een 18-holes golfronde voor slechts dertig euro per persoon.

Hiernaast zijn op de historische datum 19 september, alle prijzen in de horeca van Het Rijk van Nijmegen in guldens.Foto boven: de eerste drive op Het Rijk van Nijmegen, verzorgd door Pieter van Vollenhoven