Saxton houdt leiders in zicht

Veel Nederlanders in weekend in Kazakhstan.

Met twee achtereenvolgende rondes in 67 slagen heeft Reinier Saxton zichzelf een uitstekende uitgangspositie verschaft voor het weekend van het rijk gedoteerde Kazakhstan Open.

Saxton, vorige week in Ierland maar net buiten de top-10 geeindigd, heeft een goed resultaat ook nodig, wil hij nog kans maken direct te promoveren naar de Europese Tour. De vijftiende plaats in het Irish Challenge leverde op de rankin maar weinig winst op, een topnotering in Alma Ata en het hele seizoen ziet er anders uit.

In het met €450.000,- gedoteerde toernooi staat de nummer 64 van de Order of Merit maar twee slagen achter de koplopers, Lundberg en Goya. Saxton maakte donderdag acht birdies en drie bogeys voor een ronde in vijf onder par, en bracht vrijdag dezelfde score binnen, nu met zeven birdies en twee bogeys. De derde plaats had nog wat hoger kunnen zijn maar op hole veertien en hole achttien maakte de Santpoorter een bogey waardoor hij de koppositie net niet vast kon houden voor het ingaan van het weekend.

Van de zes landgenoten die de lange reis naar Kazakhstan maakten, doen er naast Saxton nog drie mee in het weekend. Darius van Driel heeft met een totaal van drie onder par de top-10 nog nadrukkelijk in het zicht (T11), terwijl Wil Besseling en Maarten Lafeber - laatstgenoemde kreeg pas vlak voor de start van het toernooi zijn spullen nadat er iets mis was gegaan bij de overstap - met -4 ruim genoeg scoorden om als gedeeld 31ste door te mogen.

Voor Daan Huizing en Jurrian van der Vaart zit het toernooi er op. Huizing kwam één slag tekort, Van der Vaart twee.

Leaderboard

(Foto: Golfsupport)