Luiten nog altijd in positie

Nederlandse nummer 1 kort achter leiding

Eén foutje, meer maakte Joost Luiten er eigenlijk niet op de tweede dag van de Portugal Masters in Vilamoura. Op de veertiende hole sloeg hij zijn approach net een fractie teveel links van de vlag hetgeen resulteerde in een waterbal en de enige bogey van de dag.

De eerste negen holes op Dom Pedro Victoria was lag Luiten op koers om zijn 64 van gisteren te evenaren. Hij maakte op de front-nine geen enkele bogey maar wel drie birdies om naar tien onder par te gaan.

Toen hij direct na de turn weer een birdie maakte - en hij met -11 de leiding in handen nam - was het wachten op meer birdies en het moment dat hij de leiding alleen over nam. 

Zover kwam het niet. Luiten werd iets minder scherp met zijn ijzers, wist geen birdie meer te maken, en leverde dus wel een slag in op de bijna vierhonderd meter lange veertiende.

Met een totaal van tien onder par - na een 64 en een 68 - staat de nummer 97 van de wereld er echter nog altijd uitstekend voor bij de start van het weekend. Met nog een paar spelers in de baan staat Luiten gedeeld vierde en bedraagt de achterstand tot de koplopers Bjerregaard, Warren en Bertasio slechts één slag. 

Titelverdediger Padraig Harrington staat er met -8 - dezelfde score als Thomas Detry - ook nog goed voor, terwijl Pieters en Colsaerts de cut allebei net gaan halen. 

Later meer

Leaderboard

(Foto: Getty Images)