Saxton houdt zicht op hoofdprijs, Van Dam uit top10

Achterstand tot leiding te overzien

Hoewel Reinier Saxton van de mannen in de kop van het klassement een van de minste scores binnenbracht, was zijn 71 (-1) van de derde ronde in Kazakhstan goed genoeg om de laatste ronde titelaspiraties te mogen koesteren.

Er werd laag gescoord op moving day. In de kop van het klassement waren scores van vier, vijf, zes en zelfs zeven onder par, geen uitzondering. De score van Saxton stak daar wat schril bij af, maar door de opgebouwde marge in de eerste helft van het toernooi, leverde het hem nauwelijks schade op.

Met een totaal van elf onder par gaat hij de finale in met slechts drie slagen achterstand op leider Erik van Rooijen die dankzij een ronde in vier onder par van de derde naar de eerste plaats steeg.

Maarten Lafeber tekende met een 69 voor de beste Nederlandse score van de dag. De routinier staat met -7 voorlopig op de gedeeld 26ste plaats, slechts twee slagen achter de top-10.

Voor Darius van Driel en Wil Besseling zit een topnotering er niet meer in na een matige derde ronde. Van Driel zakte na een 76 ruim veertig plaatsen en staat nu 53ste, Besseling deed het met een 75 niet veel beter en staat daarmee 63ste en in de staart van het klassement.

Leaderboard

Ladies European Tour

In het Costa del Sol Open tekende Anne van Dam weliswaar voor een score onder par, haar 71 (-1) was niet goed genoeg om te stijgen in het klassement, noch behield ze er haar top-10 notering mee.

Twee bogeys en drie birdies zorgden ervoor dat ze van de tiende naar de dertiende plaats terugzakte, op maar liefst tien slagen van de leiders Ciganda en Munoz die elkaar in de derde ronde geen duimbreed toegaven en met twee keer een 67 ook de laatste ronde als laatsten de baan in mogen gaan.

Leaderboard

(Foto: Golfsupport)