Luiten nog altijd kansrijk

Gat met leiders te overzien in Portugal

Lang leek het er op dat Joost Luiten af moest haken in de strijd om de titel in Portugal maar dankzij een sterk slotakkoord doet de Nederlander zondag nog mee om de zege in Vilamoura.

Terwijl om hem heen birdie na birdie werd gemaakt, stokte de birdieproductie van de nummer 97 van de wereld juist op moving day. Luiten won weliswaar vroeg een slag (op de par-5 vijfde) maar maakte op zowel zes als zeven een bogey, en noteerde daarna acht holes op rij een par waardoor hij als vanzelf wegzakte in het klassement.

Vlak voor het slot van de ronde lukte het Luiten alsnog wat 'rood' op zijn scorekaart te krijgen. Zowel op hole zestien als op hole zeventien maakte hij birdie om de dag alsnog in een score onder par te eindigen. Zijn -1 van moving day koste hem weliswaar een paar plaatsen in het klassement, met een totaal van -11 (T6) is het gat met koploper Lucas Bjerregaard nog alleszins te overzien.

'De twee late birdies die ik vandaag maak op 16 en 17 waren zeker nodig. Op 16 sla ik een goede ijxer-5 op twee meter en op 17 chip ik bijna in voor eagle. Zo kreeg ik voor mijn gevoel nog wat terug van wat ik vandaag verdiende, want ik speelde voor mijn gevoel best goed, maar kreeg er geen putt in. Ik kom nu nog met een redelijk goed gevoel van de baan af. Op drie slagen van de leider heb ik nog redelijk de aansluiting kunnen vinden naar de top van het klassement.'

Leaderboard

(Foto: Getty Images)