Huizing derde halverwege, Veerman net binnen top-10

Goede papieren voor weekend Nederlanders

Halverwege het Foshan Open staat Daan Huizing nog altijd op een uitstekende positie in het klassement. Met een totaal van acht onder par staat hij gedeeld derde, op slechts vier slagen van koploper Zhang.

De tweede ronde was dan wel aanzienlijk minder goed dan de eerste (66 om 70), het koste de Soestenaar nauwelijks plaatsen op het leaderboard. Huizing begon de tweede ronde als gedeeld tweede en staat halverwege de wedstrijd in China nog altijd keurig derde. 

Huizing speelde in Shishan Town vanaf hole tien en opende sterk met birdies op twaalf, dertien en veertien. De opmars naar de eerste plaats op het leaderboard stokte echter door een bogey op hole zeventien, en ook daarna lukte het de Nederlander niet meer nog slagen te winnen. Op tien opeenvolgende holes tekende hij voor een par waardoor hij uiteindelijk niet verder kwam dan een ronde in twee onder par, altijd dus nog goed voor de gedeeld derde plaats en een goed uitgangspunt voor de rest van de week.

Ook Reinier Saxton heeft nog twee dagen te gaan in het rijkst gedoteerde toernooi van het jaar, al moet hij flink in de achtervolging om een goed resultaat in de wacht te slepen. Na zijn zeventig (-2) van de eerste dag kwam hij op de tweede dag niet verder dan een 73 (+1) wat hem enkele plaatsen op het leaderboard koste. Met een totaal van -1 staat hij vooralsnog 38ste.

Leaderboard

Asian Tour

Na zijn tweede plaats in het Yeangder TPC van enkele weken geleden, bewijst Johannes Veerman ook deze week dat hij in vorm is. Bijna had hij zelfs de leiders te pakken in het Macao Open, toen kwam de bogeytrein langs. 

De Nederlandse Amerikaan opende de wedstrijd van de Asian Tour met een prima 69 en leek de tweede dag hard op weg naar de koppositie na birdies op de tweede, zevende, achtste en negende hole. 

Na de turn ging het echter minder voorspoedig voor Veerman. Er was weliswaar nog een birdie op de twaalfde, daarna leverde hij alleen nog maar slagen in: op dertien, veertien en zestien tekende hij voor een bogey waardoor hij de dag eindigde met een ronde in zeventig slagen.

Ondanks de iets mindere score ten opzichte van de eerste dag, steeg Veerman wel op het leaderboard van het met vijfhonderdduizend dollar gedoteerde toernooi. Met nog 36 holes te gaan staat hij gedeeld zevende, al is de achterstand op koploper Gaganjeet Bhullar groot: -13 om -3.

Leaderboard

(Foto: Golfsupport)