Tsjech leidt de weg in Tulip Golf Challenge

In wisselvallige weercondities weet de Tsjech Jiří Zuska tijdens de eerste ronde van de Tulip Golf Challenge in Assen een knappe 70 (-2) te noteren.

  Na een zonnige oefendag op donderdag werden de deelnemers van de Tulip Golf Challenge vrijdag op de eerste toernooidag flink uitgedaagd om het maximale uit zichzelf te halen. Harde wind, regen en zon wisselden elkaar de hele dag af waardoor er goede maar niet extreem lage scores genoteerd zijn.

De Nederlanders zijn desondanks goed gestart op de Drentsche Golf & Country Club. In de top 10 bij de boys staan onder andere Mats Markovits (Dutch Futures) en Marnick Modder na rondes in 71 slagen (-1). Local hero Mart Karsenbarg van de Noord Nederlandse sluit de top 10 na een ronde drie boven par.

Bij de girls gaat de in Duitsland woonachtige Nederlandse Daniele Modder zelfs aan de leiding na een ronde level par. Ze wordt op de voet gevolgd door de Zwitserse Yael Berger en Leonie Richter van ‘t Sybrook die allebei 73 slagen (+1)  nodig hadden om rond te komen.

De tweede editie van de Tulip Golf Challenge wordt door Pro Golf Events georganiseerd op de Drentsche Golf & Country Club en maakt deel uit van de Global Junior Golf Tour en Global Junior Golf 21golfleague. Uitslagen tellen mee voor de World Amateur Golf Ranking (WAGR) en NGF Ranking.

Het toernooi is live te volgen via: http://www.globaljuniorgolf.com/Tulip-Golf-Challenge-Livescoring.html

Meer informatie over de Tulip Golf Challenge is te vinden op de website van Pro Golf Events: http://www.progolfevents.nl/tulipgolfchallenge     (persbericht)